От х:

Днес в x:

Бареков взел 200 000 евро, за да оплюе Георги Иванов. Преглед на печата

Водещият на сутрешния блок на bTV Николай Бареков е взел 200 000 евро, за оплюе кмета на Хасково Георги Иванов в пряко предаване от областния град, пише в подзаглавие на водещия материал на първа страница "Хасковска Марица". Информацията на изданието е от разузнавача Петър Христозов, който правел разследване за обръчите от фирми на ДПС. Другото негово твърдение, изведено от вестника като заглавие, но вече като въпрос, гласи: "Ахмед Доган ще бъде убит от Касим Дал?". Според Христозов в ДАНС тече проверка и срещу тукашния депутат Иван Стаматов.

Разкриха 107 незаконни строежа по селата, акцентира на втора страница вестникът. Това било открито при проверка на специална комисия, назначена от кмета. Тя трябвало да види има ли незаконни сгради по селата на общината и дали собствениците им си плащат местните данъци. Резултатът – от 146 проверени, 107 незаконни.

Школски двор става паркинг, 20 старци от Кенана се стягат за море, търсят инвеститор за хирургичния блок, са част от останалите заглавия на страницата.

ДАНС намери 21 000 т. незаконно гориво, акцентира на криминалната страница изданието. Става дума за акцията на родното ФБР миналия ден в Харманли, при която бе ударен човек на Маргините в града на Белоногата, по информация на вестника това е Стилян Алтънков. По незаконната схема се внасяло контрабадно гориво, което се пласирало по бензиностанциите в страната, както и в две харманлийски.

Баща отвлича децата си заради полицейски гаф, четем на 4 страница. Мая Михайлова съди МВР за 1 млн. лв., защото граничен полицай е пропуснал незаконно през граничния пункт Капитан Петко съпруга й с двете й деца. Те били отведени в Австралия без нейното съгласие. Това е станало през 2007 г.
Следва обичайното – българската военна прокуратура счита, че няма налице извършено престъпление. Австралийският съд обаче намира, че става дума за отвличане, според разпоредбите на Хагската конвенция.
Вече свикнахме да намираме справедливост извън България, така че няма какво да ни учудва в случая.

Най-много натискали шефа на ВАС Константин Пенчев за председател на хасковския административен съд. Това признава самият Пенчев в интервю за вестника. Той не уточнява за кого е било натискано. Шеф на хасковския административен съд стана Теодора Точкова.

"Кушлев" емна и от гроба осъден, четем в заглавието над главата в "Новинар юг". Комисията иска от съда да отнеме имот за 75 900 лева от починалия сараф Димо Перката.

Дормуш скатавал данъци 9 години, пише в другия челен материал на първа страница в изданието. Става дума за онзи Емин Дормуш, който в ефира на bTV обвини кмета Георги Иванов в искане на подкуп от 50 000 лева.
При проверка на комисия, назначена от кмета, било установено, че заведението му между селата Манастир и Книжовник, не е плащало местни данъци.
Дали това е ответен удар от страна на кмета, може само да се гадае. Фактите обаче са си факти.

Вдигат мост на Марица заради влака-стрела, четем на втора страница в броя. Информацията е от градоначалника на Свиленград Георги Манолов.

"Каспи" и още 5 дадени на съдия заради борчове, четем на 4 страница. Общината започна да си събира дълговете принудително, добавя изданието.

Дан Тенев – модерният непукист от бригадирския град, четем на 6 страница. В материала е описано житието на художника авангардист, който бе отличен в националната изложба "Родени независими".

34 бона събраха благотворително ротарианци, четем на 12 страница. В материала са изброени хората и сумите, които са дали за платна на 13 димитровградски художници. Търгът е с благотворителна цел. Сред дарителите са шефът на Неохим, общински съветници и прочие.
Мен лично ме дразни, когато наричат дарители хората с дебели кесии, които купуват на търг произведения на изкуството. Защото всъщност в случая дарители не са тези с дебелите кесии, а самите художници, чиито имена впрочем са спестени в текста. Те са дарителите, защото техният труд и тяхното изкуство се предоставя безмъзмездно. Останалите – с пачките, просто пазаруват пред обективите.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини