От х:

Днес в x:

Хасково в Часът на Земята 2009

За първи път тази година Хасково, в частност Туристически Информационен Център, ще се присъедини към световната кампания „Часът на Земята".

В инициативата за борба с глобалното затопляне и промените в климата, Хасково ще се включи като спре осветлението на монумент „Св. Богородица" от 20:30 до 21:30ч. в събота.

По същото време ще спрат светлините на някои от най – популярните места на планетата, като Айфеловата кула в Париж, статуята на Христос в Рио Де Жанейро, небостъргача Си Ен Тауър в Торонто и най – високата сграда в света Тайпей 101 и операта в Сидни.

На 28 март от 20.30 часа за един час около милиард души в 1000 града по света ще угасят осветлението в жилищните и обществените сгради, в знак на противодействие на глобалното затопляне.

Около 100 града в света подкрепиха иницативата миналата година.
София се включи в инициативата. Уличното осветление бе спряно от 20:00 до 20:05. За пет към инициативата се включиха и някои жилищни сгради.

Столична община изгаси осветлението на Народния театър, Парламента и други официални сгради.

Международната кампания "Часът на Земята " е организирана от световната природозащитна организация WWF. Туристически Информационен Център в Хасково подкрепя инициативата и призовава жителите на града да отделят един час от забързаното си ежедневие и да се присъединят към идеята.

За да бъде нашата планета Земя дом и на идните поколения!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини