От х:

Днес в x:

Волтова дъга уби 47-годишен работник в Кенана

47-годишен работник е загинал на място от токов удар вследствие на волтова дъга на строеж в местността Кекличево стопанство в петък. Инцидентът е станал малко преди края на работния ден, сигналът на тел. 112 е бил подаден в 16.55 часа. Работниците са изливали бетон от помпа, чиято горна част обаче се доближила опасно до 20 киловолтовия далекопропровод, в резултат на което се образувала волтова дъга. Мъжът е загинал на място, пристигналите медици само констатирали смъртта му.

“Хората са имали трудови договори. Загиналият работник е бил с каска, гумени ботуши, ръкавици, всички предпазни средства, но въпреки това се е случило най-лошото”, уточни шефът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Той припомни, че това е третият подобен случай през последните няколко години. При последният инцидент срещу отбивката за комплекс Фантазия също при волтова дъга загина работник. Тогава на строителната фирма са били съставени два акта за общо 11 000 лева, припомни Андреев.

Разследването на случая продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Фе
    Феик
    52 -2
    14:31, 25 окт 2017
    Интересни са българските закони и обхвата им, ЗУТ забранява да се строй под мрежи високо напрежение и съоръжения , /за членове на ГЕРБ НЕ ВАЖИ!/ Вадим разрешително за строеж , строим ,волтова дъга трепе работници фирмата била виновна ма те били с каски с ботуши , плащаш 11 хиляди ,да идва следващия ако може да търпи на две три хиляди волта че спешно искам да си завърша къщата.
  • 2
    Он
    Он40
    46 0
    14:33, 25 окт 2017
    Защо дават право на строеж под електопровод
    • Фе
      Феик
      35 -9
      14:35, 25 окт 2017
      Ми щото искат бе ,стани от ГЕРБ и на теб ще дават
  • 3
    До
    ДОКОГА ???
    26 0
    17:50, 25 окт 2017
    Поредна жертва на безхаберие... Хайде сега всички по веригата да поемат издръжката на семейството му, поне: изготвилият скицата /ако не е нанесен електропровода/; проектантите /архитект, електро, безопасност и здраве/; независимият контрол в строиелството, който е "оценил" проекта и извършва
    надзор на строежа; собственикът на строежа, който си е платил за да му позволят да заобиколи закона.
  • 4
    Гр
    гражданин
    5 -3
    20:14, 25 окт 2017
    Съболезнования на близките!!! Абе коментаторите четете по внимателно, стрелата на бетон-помпата се е доближила до електропровода което значи че обекта може да е и на 20 метра. Грешката е на неправилно позиционираната бетон-помпа!!! Да и бързам да поясня че не ме интересуват никакви партии и не защитавам никакви интереси, ПРОСТО чета внимателно!!!
  • 5
    Ед
    Единство
    14 0
    11:05, 26 окт 2017
    Когото и да обвиняваме който и да е виновен факт е че един мъж един баща си отиде и е оставил една празнота след себеси.Какво значение имат парите глобите и т.н когато 2деца остават сираци.Не глобите ами господ ще накаже всеки който е виновен за сълзите в очите на децата му.Да почива в мир 😢
  • 6
    St
    Stancho
    0 0
    07:41, 29 окт 2017
    Въпросния далекопровод е проблемен отдавна.време е стопанисващата го институция да предприеме действия по преместването му или да го пуснат под земята както в белите държави.иначе кой знае колко хора трябва да загинат.
Последни новини