От х:

Днес в x:

Национализират безмитните магазини на Капитан Андреево

Предложение до междуведомствения съвет за одържавяване на помещенията на бившите безмитни магазини на ГКПП Капитан Андреево ще внесе областния управител Райна Йовчева. Това съобщи тя в отговор на въпрос на спедиторски фирми, които бяха отрязани от достъп до територията на граничния пункт. При посещението на министъра на държавната администрация Николай Василев там на националния празник 3 март техни представители протестираха и така изместиха министъра от водещите новини.

Допреди месец спедиторските фирми изпълняваха дейността си, макар че офисите им са извън територията на граничния пункт. Със заповед на гранична полиция обаче вече им е забранено да влизат на плаца, ако нямат офис там. Това предизвика протестите им.

6 министерства имат свои структури на ГКПП Капитан Андреево, обясни Йовчева. Държавата няма свободна собственост там, за да настани протестиращите.

Единствената възможност за това са помещенията на бившите безмитни магазини. Но те се водят в активите на фирмите, които са развивали безмитна търговия там, което е абсурд, защото в същото време се водят и публична държавна собственост, обясни Йовчева.

Въпреки споровете по въпроса за собствеността губернаторката смята да предложи одържавяване на помещенията, за да се реши проблемът на спедиторските фирми, които търпят сериозни загуби заради забраната да извършват дейността си на плаца.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини