От х:

Днес в x:

Още 121 бизона в Орлов дол. Държавата губи Родопите. Преглед на печата

Нови 121 бизона бяха докарани вчера в тополовградското село Орлов дол, с тях животните стават 209, пише "Новинар юг". С новото попълнение фермата става най-голямата в Европа. Изданието отделя цялата 7 страница на темата.

70 км. за 3 ч. с "Асталди", пише в челното заглавие на първа страница в "Новинар юг". Толкова трае пътуването от Димитровград до Пловдив, оплаква се жителка на бригадирския град. Автобусите на италианската фирма извозват пътниците, докато трае ремонта на жп отсечката.

Данъчните изгърбиха с 34 акта фирма от Баните, акцентира на втора страница вестникът. Рекордният брой глоби са наложени на строителна фирма.

Езиковата освещава днес новото си знаме, четем още на страницата. Днес ще се проведе празникът на школото, който беше отложен заради трагичната съмрт на ученик от Езиковата през февруари.

Избомбиха с 2 бона майката на полицай, акцентира на криминалната страница вестникът. Схемата е позната, по телефона. По същия начин преди година измамници ужилиха и автора на текста в броя, но с цели 4 бона, четем в материала. Явно полицаите ползват отстъпка.

Дознание за палеж срещу дядото Ромео, продължава изданието темата с възрастния любовчия, който драсна клечката на Алфа Ромео миналия ден в Хасково.

БФС отсвири хасковски рефер, четем на спортната страница. Павлин Тютюнджиян наказан от футболния съюз.

100 немски овчарки щурмуват Стамболово, четем на 12 страница. В неделя там ще се проведе международна киноложка изложба.

Християнчета без учебници по религия, информира в заглавие над главата "Хасковска Марица". Проблем с помагалата за ислям обаче няма, допълва изданието в подзаглавие.

Държавата губи Родопите, заявява в интервю за вестника отец Боян Саръев. Повод за разговора с него са скандалите за ислямския фундаментализъм в с. Гърмен.

Одържавяват фришоповете, информира в другото водещо заглавие на първа страница вестникът. Предложението до междуведомствения съвет е направено от областния управител Райна Йовчева. Идеята е в празните помещения да се настанят спедиторските фирми, които наскоро протестираха, че не ги допускат на плаца да си вършат работата, защото нямат офисси там. Спор за собствеността на бившите безмитни магазини обаче може да предизвика вълна от съдебни дела.

Райна Йовчева атакува наредбата за търговия, акцентира изданието на втора страница. Задължителната регистрация на търговските обекти в Хасково срещу заплащане, е спряна от областния управител. Срещу това решение скочиха наскоро много търговци от града.

Сибанк пусна кепенците в центъра, четем още в броя. Банковият офис на най-възловото място в Хасково е закрит.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини