От х:

Днес в x:

„Оркестът Титаник“ открива фестивала „Младите в театъра“ в Ловеч

„Оркестър Титаник“ на хасковския театър открива Десетото юбилейно издание на фестивала „Младите в театъра“ в Ловеч. Пиесата по текст на Христо Бойчев ще се играе на 1 октомври – неделя, от 19 часа на сцената на драматичния театър в Ловеч. Форумът продължава до 8 октомври, а селекцията включва девет постановки на млади режисьори.

„Оркестър Титаник“ бе дипломният спектакъл на Дамян Тенев в НАТФИЗ за режисура, за който той получи номинация „Икар“ в категория „Дебют“. Премиерата му бе през септември миналата година. Ролите се изпълняват от Красимир Митев, Емануил Костадинов, Петър Влайков, Пламен Петков, Станислава Николова, Иванка Шекерова.

Дамян Тенев е режисьор на още едно от селектираните представления на фестивала в Ловеч – „Една торба барут“ по Йордан Йовков, постановка на Сливенския театър.

На публиката той е познат като актьор от ролите му в хасковския театър – в „Безумна нощ“, „Разбиване“, „Живял човек“, „Анархия в Бавария“, „Остани за закуска“, „Женитба“, „Севилският бръснар“ и други.

В „Оркестър Титаник“ тази пиеса – сън, стремежът е да се пресъздаде един накъсан, но съвместим логичен свят. Всичко може да се случи, всичко е възможно и вероятно. Време и пространство не съществуват. Върху лека и почти незабележима реална основа въображението чертае нови ситуации и случки, базиращи се на спомени и опит, несподелени фантазии и абсурд. Героите са вплетени помeжду си, те се изпаряват, кристализират, разбиват се и се срещат. Но всички те са рожба на едно единствено съзнание – съзнанието на потъналия в сън човек. За него не съществуват тайни, несъответствия и скрупули.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    1 -1
    16:48, 29 сеп 2017
    Хасково нет ще публикувате ли видеозаписа от днешното заседание на Общинския съвет ?
  • 2
    Ан
    Анета Кутелова
    1 0
    17:07, 29 сеп 2017
    Да, ще бъде публикуван по-късно през деня в секция "Видео".
  • 3
    Тр
    Тракиец
    0 0
    22:03, 29 сеп 2017
    Колко по късно, айде ше си лягам веече !!!
Последни новини