От х:

Днес в x:

Плащат ни 220 470 лв. да обменяме ноу хау с Корфу

Проект на Областна администрация Хасково за междурегионално сътрудничество с област Корфу, Гърция, ще бъде финансиран с максимално допустимата стойност от 220 470 лв. по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. Това съобщи ръководителят на Управляващия орган на програмата на Боянка Пайталова.

Областна управа в Хасково е една от малкото администрации, които са получили за разработката си 100% от общо допустимите разходи по проекта. Неин партньор в осъществяване на инициативата, която ще продължи 18 месеца, е Областна администрация Корфу, Гърция.

Общата цел на проекта е подкрепа за обмен на ноу-хау и най-добри практики в сферата на развитие на туризма и маркетинга на дестинациите, с акцент върху значимите културни и природни атракции.

Бенефициенти по проекта са туроператори, хотелиери и други фирми от туристически бранш на регионите; граждани, ползващи туристически услуги и посетители от други райони в двете области; местната общественост в Хасково и Корфу.

Част от дейностите по осъществяване на начинанието включват изготвянето на програма за съвместно представяне на туристическия потенциал на Хасково и Корфу на национални и международни форуми и туристически изложения, както и разработване на интернет портал за обмен на идентифицираните най-добри практики.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини