От х:

Днес в x:

Работодател увеличи със 100 лв. заплатата на служител в Харманли след кампания на КНСБ

С реални 100 лева е била повишена заплатата на служител в Харманли от неговия работодател, след изпращане на картичка от Кампанията на КНСБ „Искам 100 лева към заплатата ми“. Кампанията на синдикалната организация беше около Коледа и Нова година, разказа новият областен координатор на КНСБ за Хасково Веселин Тодоров. По предложение на бившия председател на синдикалната организация в Хасково Василка Иванова той пое ръководството на КНСБ от юли. Иванова се оттегли от лидерската позиция по свое желание и заради навършване на пенсионна възраст, но остава в редиците на синдикалистите като консултант.

Една от новите инициативи, които регионалния съвет на КНСБ в Хасково подхвана на местно ниво са изнесените приемни за гражданите по проблемите, свързани със заплащането на труда и доходите на населението. Това е и приоритет номер едно в Програмата на Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Приемните в Тополовград, Харманли и Хасково вече минаха, на 14 септември приемната е организирана в Димитровград. Експертите от синдикатите ще консултират дошлите във времето от 10 до 16 ч. в офиса на Общинския координационен съвет на бул „Г. С Раковски“ №13, западен вход.

„Ние имаме карта на синдикалните организации в цялата страна, знаем къде има проблеми, какви са заплащанията, затова и на територията на Хасковска област бих желал да се допитаме до гражданите и да видим те какво мислят за трудовите си възнаграждения.“, обясни Веселин Тодоров. Той посочи, че през последните дни от споделеното в приемните в региона става ясно, че недоволството в Хасково е основно заради изключително ниския ръст на трудовите възнаграждения, които в частния сектор са един от най-ниските в страната.

Какво сподели още като впечатления Веселин Тодоров, четете в интервю с него на 14 септември.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ху
    Хубаво
    13 -2
    20:31, 13 сеп 2017
    Хубаво се е наредил сина на партийния секретар. Този не е ли същия който натовари болницата с излишни лихви и забърка голяма каша в нашето здравеопазване! Все да е нареден на софрата! хубави заръки от тейка си.
    • Ов
      Овабух
      1 -2
      01:03, 14 сеп 2017
      Бъркаш се
  • 2
    At
    Atlet
    2 -3
    08:13, 14 сеп 2017
    Поздравления за г-н Тодоров! Това е истинското лице на Синдикалния лидер - винаги отзивчив и съпричастен с проблемите на работниците! Като юрист за мен е най-добрия специалист по трудово право! Благодаря ви!
  • 3
    12
    123
    0 -5
    09:50, 14 сеп 2017
    Като си има нов лидер КНСБ, тая мумия ВИ какво пра... Виж коментара
  • 4
    Eлена
    1 -2
    18:00, 14 сеп 2017
    В Иванова е всеотдаен синдикалист и прекрасен човек. 30 човека сме на работа благодарение на нея. На Тодоров пожелаваме да бъде истински като Иванова и Нашият лидер, а ние сме с него.

Случаен виц

Последни новини