От х:

Днес в x:

Хасково почете Съединението, кмет и областен с речи пред малцината на площада

Изображение 1 от 5

    Кметът на Хасково Добри Беливанов и областният управител Станислав Дечев държаха речи за Съединението на тръжеството пред паметника на Незнайния воин днес в Хасково. И двамата изтъкнаха огромната роля на това събитие в новата българска история. Съединението на княжество България и Източна Румелия става въпреки волята на Великите сили, включително Русия, и е защитено с кръвта на българските воини в Сръбско-българската война.

    Пред паметника на Незнайния воин, отрупан с венци и цветя, бе строена и почетна рота на хасковското поделение. Сред официалните лица освен градоначалника и областният управител бяха заместник-кметове, депутати, общински съветници, общественици.

    Хасковлиите, дошли да почетат едно от най-великите събития в новата ни история, бяха малцина, едва няколко десетки.

    Празникът на площад “Свобода” продължи с изпълнения на певицата Петя Кенанска и Народният оркестър към община хасково на откритата сцена.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ст
      Стоилова
      16 -32
      13:35, 6 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      Чо
      Чобанина
      40 -11
      14:02, 6 сеп 2017
      То празника е хубаво нещо, честито на всички да сме живи и здрави. Наздраве за съединението !!! Сега по същество - бай Добре вземи се у ръки и вземи да поработиш за града и неговите трудови, обикновени хора. Целият град е пропищял от бездомните песове, носещи зарази, кърлежи, бълхи и хапещи хасковлии. Докога бре, докога ще се мотате и не решавате тоя проблем, действайте по експедитивно мааму стара. Друго да ви кажа - бай Гошо може да го набеждавате за много корумпиран, ама направи той много за града и обеща и плувен комплекс да ни направи. Вий барем го направете бе, за половин милион дето дадохте за нова трева на стадиона да бяхте направили 5 басейна. То убуу да си чиновник, ама действия си требват действия !!!
      • Го
        ГОШКО
        7 -21
        18:14, 6 сеп 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Ха
      Хаха
      35 -12
      14:41, 6 сеп 2017
      То гроб командват в общината, а не бай Добри. Той горкия само подписва и няма право на глас. Всички назначения са партийни боклуци и той не може гък да им каже, защото ще му видят сметката
      • Ве
        величка ибрямова
        23 -5
        17:33, 6 сеп 2017
        герб нямат думата в общината. тоя така ги закопа. бай добри е наредил геловица-нали заедно кумува с нея. жана и гергана и ред други дето са му натресени от иван стаматов и от жоро гела. никого не слуша дядото прави си ги едни такива шмекерии и герб-евате вдигнаха ръце от него. така че пак лошо. гошо крадеше и всички бяхаме пропищели . сега тоя даде на другите мишки като гела да крадат и ние пак пищим от недомислия. е стига вече де. да му свият перките на тоя изперкали и да си гледаме работата вече.
    • 4
      Ja
      Ja
      27 -26
      15:14, 6 сеп 2017
      Народа иска Гошо да се върне!Градъ е замрял напълно заради безхаберието на днешните управници.Накупуваха си джипове това е най важното за тях.Народ да се йебе у дупе!
    • 5
      Хв
      хвалипръцко
      30 -5
      15:14, 6 сеп 2017
      Тая СТОИЛОВА много доволна ба даже и ХОРО ТРОПНАЛА ДАЙ БОЖЕ и дреги години така да ТРОПА Иначе имало малко граждани ами те хората са обезверени отдавна и хич не им е до празниците Те празниците са за управляващите с годините само се сменят лицата До оня ден бяха Г Иванов и Райна ЙОВЧЕВА сега станислав и бай добри утре някаква фльорца и филанкишията И така в безвремие си тече живота български
    • 6
      Ма
      мастикаджия
      23 -4
      18:53, 6 сеп 2017
      То какъвто кмета и областния/най-вече/ ,толкова и хората на площада!
    • 7
      Чо
      Чобанина
      13 -4
      19:05, 6 сеп 2017
      Колега мастикаджия, кво да праим, освен да чакаме следващите избори, ама и тогава каунето ше изберат всеки тъпунгер, който им предложат вождовете. Народът е прост и не е дорасъл да гласува мажоритарно. И като гледам и чета, каунето изпростяват все повече и повече. Напълни се тоя град с гейчета и лигли мааму стара !!! Ай наздраве с по една мастика градски :)
      • Ма
        мастикаджия
        11 0
        20:59, 6 сеп 2017
        Наздраве ,начи! И аз съм на мастика.Областния що не си покаже дипломата и дали помни от къде я има?Знае ли къде е вратата на поне един пловдивски ВУЗ?
      • Чо
        Чобанина
        8 -2
        21:04, 6 сеп 2017
        По принцип всички , които са във властта са некадърници, иначе щяха да се реализират като нас в частния бизнес. Кво да ти кажа градски, положението е отчайващо, бай Добри с едни кучета не може да се оправи !
    • 8
      Go
      gogo
      8 -1
      21:08, 6 сеп 2017
      И в този ден ли ги мъчи русофобството тези от ГЕРБ???? Какви са тези глупости , че Русия била против Съединението!! Четете и ще видите каква е ролята на Александър Батенберг и руските части които са били тогава тук!!!
    Последни новини