От х:

Днес в x:

Почит към българските опълченци и в Любимец

Изображение 1 от 4

    И тази година жители и гости на Любимец се стекоха на пл. „Трети март”, за да отбележат 141-та годишнина от Освобождението на България от Османско робство, съобщиха от местната администрация. На най-великата дата в българската история, любимчани отново показаха своето родолюбие, почит и преклонение към хилядите знайни и незнайни воини, отдали живота си за свободата на Отечеството.

    Официалната церемония започна с ритуал по издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България, след което всички присъстващи сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите.

    Кметът на Община Любимец инж. Анастас Анастасов поздрави всички присъстващи с националния празник. В своето слово той припомни великия и неоценим подвиг на българските опълченци, които спират с гърдите и телата си настъплението на противника. Годишнината бе уважена от народния представител д-р Георги Станков, председателя на Общинския съвет Мария Станкова, ръководители на учебни и обществени институции, учители, ученици, представители от политически партии, патриотични организации, граждани.

    След официалната част, празничната програма започна с емоционален рецитал на ученици от НУ „Христо Ботев”. Те изпълниха поредица от стихове, с които повдигнаха духа на присъстващите и ги потопиха в безпримерната смелост и героичния подвиг на българските опълченци.

    За да покажат магията и красотата на българския фолклор, танцов клуб „Сакарче“ към читалище „Братолюбие-1884“ изпълни тракийски народен танц.

    Предвождани от българския трибагреник официалните представители, както и всички присъстващи, в организирано шествие се отправиха от центъра към Паметника в градския парк, издигнат в чест на загиналите във войните и положиха венци и цветя в знак на преклонение.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Го
      гого
      3 0
      13:07, 4 мар 2019
      Тия ГЕРБаджии са получили поздравителните слова централно. Всички са по калъп,няма Руско Турска война,няма Руска армия под чийто знаме са се били румънци, финландци,украинци,поляци и др. Едни опълченци и силният български дух,което никой не оспорва!!! Много преди Вас са се опитвали да убият любовта на българина към Руският народ,ефекта е бил обратен.
    Последни новини