От х:

Днес в x:

Хасковските хандбалисти приключиха година с подаръци и много успехи

    Състезателите на женския хандбален клуб "Хасково" и мъжкия "Асти 91" се събраха за финално тържество в края на годината. За празника в спортен комплекс "Спартак" бяха осигурени торти с надписи и подаръци за всички хандбалисти.

    Президентката на женския клуб Марияна Стаматова отчете изминаващата 2019 година като много успешна. Тя отбеляза, че състезателките на клуба са записали редица успехи в различните възрастови групи. Девойките до 19 години спечелиха вицешампионска титла, 14-годишните завоюваха бронзови медали, а най-малките - 12-годишните останаха на крачка от медали. Тази година четири от хасковските хандбалистки се състезаваха за националния отбор на България. Три от тях - Катерина Ванчева, Василена Шомова и вратарката Лорета Радославова участваха в Европейско първенство за девойки до 17 години в Грузия, където заеха девето място. Четвъртата националка от Хасково Маринела Панайотова участва с българския тим в Европейското първенство за девойки до 19 години, който се класира на четвърто място.

    "Годината е успешна за нас и затова, че привлякохме много деца. Надявам се догодина количеството да се превърне в качество", пожела Марияна Стаматова.

    Президентът на мъжкия клуб Йосиф Давид също отчете, че годината е изключително успешна за тима. Той припомни, че мъжкият отбор се завърна в "А" група. "Искам да подчертая, че ние сме единствения отбор в страната, който участва с изцяло местни момчета", отбеляза той. Йосиф Давид заяви още, че хандбалистите играят без премии и заплати като каузата им е да върнат славата на Хасково в хандбалната история. Той допълни, че във всички възрастови групи има национални състезатели. Сред тях са Виктор Ванчев, Тончо Тончев, Костадинов Костадинов, вратарят Румен Димитров и Петко Петков, който бе част от българския отбор, спечелил бронзов медал на Световна купа в Грузия.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини