От х:

Днес в x:

Фенове и противници на кмета не стигнаха до бой при Бареков

Над 1000 души се събраха на площад Атлантически в Хасково за предаването на живо на БТВ за злоупотребите в общината и градоначалника Георги Иванов

Те бяха разделени на два лагера - част от тях обвини кмета в нечисти сделки и вземане на рушвет, а друга бе в негова подкрепа.

От групата на противниците основно се чуваха обвинения към кмета, че използва общински имоти за лични цели. Като пример за това бе посочен хотелът на сина му Павел Иванов.
Яне Янев от „Ред,законност и справедливост" определи градоначалника на „сицилийски мафиот". Депутатът повдигна въпроса за незаконно отнетите земи до църква "Света Богородица", прехвърлени на фирма с участие на тъща му и медицинския блок, който е обявен за продан. Той настоява за проверка на всички финансови транзакции на общината през последните години. Иван Стаматов, който също присъстваше на площада, заяви сходна позиция.
Съпартийникът на Янев Димитър Абаджиев посочи незаконните договори на сина и съпругата на Г. Иванов за немалък брой общински терени. Пенсиониралият се учител Илия Илиев от Хасково обаче оспори думите на депутата: „Това беше едно циганско градче през 1945г. предишните кметове нищо не направиха за града. Просто Иванов е един работохолик, който прави много за града. Той крадял?! Защо тогава им стотици дела и той не е осъден?! 82 % на изборите бяха доказателство, че си върши добре работата".
Но може ли всички обществени поръчки на сина си, жена си, баджанака си да ги даваш, опонира възмутено Димитър Абаджиев. Доказателство за това са документи и нотариални актове.

Междувременно агитката, подкрепяща кмета продължаваше да скандира "Иванов, Иванов".

Една фрапираща история дойде да разкаже Петра Куновска пред екипа на Haskovo.net .
През 1998 година Куновска закупила място на Кенана общинска собственост за 166 000 лв. Когато възрастната жена отишла в общината да й издадат нотариален акт, я уведомили, че е земите са продадени на друг без нейно знание. Оказало се, че мястото вече е собственост на Расим Мехмедов и върху него има построен имот. "600-те квадрата, които са моя собственост, са вече на Расим Мехмедов и Стана Киркова", оплаква се Куновска. От отдел Архитектура убедили жената, че общината е завела дело срещу Мехмедов. Няколко пъти й е отказвана среща с градоначалника. Възрастната жена се принудила да поиска обезщетение със съседни терени, но без резултат.


При проверка дали има заведено дело, Куновска установява, че няма такова в Хасковски окръжен съд. Тя смята, че общинските служители я лъжат и прикриват сделка. Няколко пъти пресреща градоначалника пред кметството. Той обещава,че компетентните органи ще се заемат със случая и ще бъде извършена регулация на имота. И така 11 години Петра Куновска чака да получи земите си или поне обезщетение със сходни до тях.

Докато атмосферата се нажежаваше от словесните атаки на противници и защитници на липсващия Георги Иванов, Бареков се свърза с него. Кметът заяви, че не е избягал от днешната среща, а има служебни ангажименти в Германия. Иванов отрече всички мръсни далавери, в които го замесват. Всички сделки с общинско участие са проверени от Сметна палата и ДАНС, но не е констатирано нито едно нарушение. Цялата акция днес, според Иванов, цели да го опетни и е инсценирана от неговите политически противници. Кметът каза още веднъж, че знае кои са задкулисните лица. Много от младите хора на площада заявиха, че са доволни от развитието и благоустройството на града, за които е допринесъл градоначалника с ползотворната си работа. Един от тях е Борислав Иглев – "Мисля че един гради, друг руши. Това направи нашия кмет тук - гради, затова и тези хора от София дойдоха тук - за обратното! Яне Янев какво ще направи за града, той няма наблюдение тук! Мисля, че Иванов направи много за града, за хората. В Хасково няма разделение на хората по етнически произход. В Европа също! Кметът поставя нещата по съвсем европейски начин".
На същото мнение е друг хасковлия - Георги Василев: "Относно кражбите на пари от бюджета - защо винаги се намират пари за проекти? Всеки път се ремонтират пътища, обществени сгради, училища, болници и всеки път го обвиняват, че краде. Обвиняват го, че някой негов роднина искал да си построи къща!"
„Това, което направи за града, е нещо велико! Хасково е европейски град - магистрали, осветен. Малко ли е това?! А тези, които го нападат какво направиха за града?!" - пенсионер. slide
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини