От х:

Днес в x:

Разследваната за източване на ФАР Ерато – партньор в проект на ЕК. Преглед на печата

Хасковската фирма "Ерато", която е разследвана от софийска градска прокуратура за източване на пари по програма ФАР, е сключила договор за изпълнение на проект на Европейската комисия, пише на втората си страница днес "Хасковска Марица". От вестника направили запитване до Брюксел, откъдето в характерния си дипломатичен тон отговарят, че не са в позиция да предоставят информация за съмнения за измами. Европейските чиновници обаче подчертават, че българските власти, в лицето на националния ръководител Димитър Ивановски, носят отговорност за европарите.

"Смърт за България" по стените на Езиковата, информира в голямото заглавие на първа страница изданието.

Чакат порой в региона, четем още на първа страница. Предупреждението за днес и утре е от министерството на бедствията.

Оправдаха Мърфи и авера му, четем на криминалната страница. Кметът на димитровградското село Сталево оправдан за кражба на камиони.

Петър Христозов: Държавата получава приходи от контрабанда. Интервюто с разузнавача е в приложението "Арена". В него Христозов разказва и за корените на богатството на хасковлията Николай Банев.

Турция ни посича с дъмпинг на цимента, челно съобщава "Новинар юг". Нашите заводи продават тона за 170 лв., комшиите го пускат по 120 лв.

Изборна комисия смуче пари за щяло и нещяло, информира в другото челно заглавие на първа страница. Редовните заседания на комисията в Тополовград продължават година и половина след вота. И членовете й си получават парите за това.

Аснсьор за инвалиди в нова сграда на Темида, четем още в броя. Става дума за административния съд в Хасково.

Психолог налетя на репортери, акцентира изданието на криминалната страница. Учителят в езиковата Георги Запрянов вчера не даваше да се снимат надписите "Съмрт за България" по стените на гимназията.

Жижни тровят Маджарово, четем на 4 страница. Става дума за незаконни площадки за дървени въгрища, които продължават да опушват района.

Пеньо Пенев праща метър и 20 писмо на любимата си Сотирка. Така е озаглавено интервю с музейния уредник Живка Шишкова.

Депутатката Минка Русева се разведе, разбираме от 12 страница в броя. Заглавието на материала е по-срамежливо – "Депутатката Минка върна моминската си фамилия". Депутатката Минка вече е Стоянова.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини