От х:

Днес в x:

Община Хасково отговаря на въпросите на читателите на Haskovo.net

Уважаеми читатели,

Вашите въпроси към кмета на община Хасково Георги Иванов, зададени в Haskovo.net бяха над 200. Поради невъзможност да се отговори на всички тях в един разговор, по-конкретните от тях бяха изпратени на община Хасково за конкретни отговори. Ето ги.

Забавянето на отговорите на вашите въпроси не бе по вина на Haskovo.net.



1.Защо няма пешеходна пътека на кръговото до бл. 27 в "Орфей", до бензиностация Шел?

Искането следва да бъде отправено в писмена форма до кмета на общината, за да може да се произнесе транспортната комисия, в която влизат представители на полицията, пътни инженери и др.специалисти.

2.Г-н Кмете, защо половината от ул. "Странджа планина" е асфалтирана (пред НОИ), а другата част- не.

Улица "Странджа планина" е асфалтирана в участъка между бул. "Г.С. Раковски" и ул. Георги Кирков". Участъкът от ул. "Г.Кирков" до ул. "Тимок" е планиран за асфалтиране, след реконструкция на уличния водопровод, който аварира твърде често през изминалата година.

3.ДОКОГА АВТОБУСНИТЕ СПИРКИ И УЛИЧНИТЕ ПЛАТНА ЩЕ БЪДАТ СТОЯНКИ ЗА ТАКСИМЕТРОВИТЕ АВТОМОБИЛИ. ТАКИВА СА СПИРКАТА ДО ЗЕЛЕНЧУКОВ ПАЗАР И УЛИЧНОТО ПЛАТНО ДО АВТОГАРАТА

Опитваме се да разчистваме тези, които не са определени за такива с общинска полиция доколкото ни позволяват физическите възможности.

4.Кога ще има канализация на улица "БАНСКА".

Улица "Банска" има изградена канализация почти по цялата си дължина от бл. 1 на кв. "Бадема" до бензиностанция "Каменец" и от ул. "Лайка" до бул. "България". Единствено в участъка на кръстовището на ул. "Иглика" и ул. "Банска" включването към селищната канализационна мрежа е свързано с изграждане на по-дълги сградни канални отклонения.

5.До бутиците над реката до пешеходната пътека има повдигнати плочки миналата седмица един стар човек се спъна падна и си удари главата Моля обърнете внимание на това до БАЗАР АСТИ

Поставеният проблем ще бъде отнесен до ОП "Екопрогрес" за незабавни действия.

6.Защо след като се полага нова асфалтова настилка по улиците, не се вдига нивото на шахтите и в резултат се образуват дълбоки дупки!! В крайна сметка си плащаме данъците и си трошим колите! Докога ще търпим това безхаберие!

Напротив, през изминалата 2007 - 2008 г. след преасфалтирането на улиците бяха повдигани и разкривани капаците на ревизионните шахти в оста на улицата. За съжаление, това е трудоемък процес и не е възможно тази дейност да се извършва със скоростта на полагане на асфалтовата настилка.



7.Аз живея на бул. Съединение 26 и зад блока ми и точно зад Раифайзен Банк има вътрешен паркинг, които е в много, много лошо състояние. Поради това ,че няма никаква настилка лятото е адски прашно а зимата е кал до ушите, за дупките нямам думи. Този паркинг не е собственост на блока .До колкото знам е на общината и таи като е и част от центъра и не е много голям като площ моля ви намерете начин за ремонтирането му. Има място за детски катерушки и паркоместа които ще предадат един много по-красив облик като цяло на обновения ни град.

Теренът непосредствено зад "Райфайзенбанк" между ул. "Пирин" и бул. "Съединение" е проучен, относно отводняването и нивелирането. Предстои изграждането на съоръжения за поемане на дъждовните води в срок до 1 месец и последващо асфалтиране, съобразено с климатичните условия.


8.Въпроса ми е има ли проект за изграждане на улица или път зад новата зграда между булевард "Освобождение" и улица "Строител" до Ресторант Алпинеум,- щото е срашна кал която разнасяме из целия град.

По регулация на гр.Хасково съществува улица между бул."Освобождение" и ул."Строител", но в Община Хасково няма проект за изграждането на съответната улица.


9.димитрина вълкова
2009-02-07 г-н Кмете моят въпрос е :на ул.червена стена бл.17 единият вход е празен и постоянно се руши на кого е собственост и общината няма ли най- накрая да се заеме да го оправи толкова много хора чакат за жилища зад блока има пространство не можете ли да направите един хубав парк за да има къде да играят децата ни.

В общински жилища се настаняват приоритетно семейства с три и повече деца, поради факта, че жилищата които е изградила до момента общината са дву- и тристайни. В момента се изгражда жилищен блок с гарсониери, където предстои да бъдат настанени майки с едно дете или самотни хора.
На основание чл.13, ал.2 от Наредбата за общински жилища ежегодно в периода 01 до 30 декември картотекираните лица са длъжни да подадат декларация за това налице ли е промяна в декларираните данни, обуславящи картотекирането.


10.ДАСКАЛОВ
2009-02-07 ГОСПОДИН ИВАНОВ,ВИЕ НАПРАВИХТЕ ДОСТА КРАСИВИ НЕЩА ЗА НАШИЯ ГРАД ЗА КОЕТО СА БЛАГОДАРНИ МНОГО ХОРА,НО БИХ ИСКАЛ ДА ВИ ПОПИТАМ ЗА ЕДИНИЯ ПЪТ, КОЙТО МИНАВА ПОКРАЙ ГРОБИЩАТА, КОЙТО Е ДОСТА ВАЖЕН И СВЪРЗВА И КВ. КУБА И КЕНАНА, ИЗЦЯЛО Е ВЪВ ДУПКИ И ГОЛЕМИ РОПИ, КОГА НАЙ СЕТНЕ ЩЕ СЕ АСФАЛТИРА,ТЪЙ КАТО Е ДОСТА ВАЖНА АРТЕРИЯ И ЗА ВИЛНАТА ЗОНА ТАМ? БИХ СЕ РАДВАЛ АКО ГО НАПРАВИТЕ!!! ДОСТА ХОРА ЩЕ ВИ СА БЛАГОДАРНИ ЗА ТОВА!! БЛАГОДАРЯ ВИ!!

Описаният от Вас път е в чертите на жилищен район "Куба". В момента се разработва план за улична регулация. След одобряване и влизане в сила на този план може да се пристъпи към изграждане на улицата.

11.Ридван Ибрям
2009-02-06 имам един въпрос - кога в град Хасково на улица ПЕТРИЧ ще бъде прекарана канализация все пак мисля че и ние се броим за граждани

В долната част на ул. "Петрич" има изградена канализация. Горната част обаче е в рамките на ж.р. "Изгрев". В момента се разработват проекти за изграждане на водопроводна и канализационна мрежа на целия район "Изгрев", след което предстои и нейното изграждане.





12.Stoicho
2009-02-06 Кв.Изгрев кога ще се оправят пътя и канализацията това беше предизборното обещание ?

Община Хасково спечели финансиране за изработване на проекти за ВиК мрежи на ж.р. "Изгрев"; ж.р. "Орфей"; м. "Кенана" и м. "Каменец". Проектите ще бъдат готови до края на календарната година, след което предстои тяхното изпълнение.


13.Йорданка Иванова
Кога ще оправите ул. "Тодор Каблешков" в кв. Болярово? Вечер не може да се мине от кал оттам.

На ул. "Тодор Каблешков" следва да се изгради канализационна мрежа преди нейното благоустрояване. Това обаче е възможно едва след изграждане на канала по ул. "Елин Пелин".



14.Възможно ли е да се намери решение с паркирането на чужди автомобили пред улица "Атон"6-14 тай като за живущите не остава място къде да си паркират колите и се чудим какво да правим. Проблемът е много сериозен и дано се намери някакво решение.

Там имаше предложение от живущите да се сложи бариера на вътрешното блоково пространство. Но транспортната комисия отказа, защото има решение на ОбС-Хасково за заплащане на паркомясто годишно от физически лица-360лв. и от юридически лица-960лв., когато имота е общински. Няма как да ви пазим паркоместата, ако не са платени.


15.Димитър Димитров
2009-02-06 Г-н Иванов, моят въпрос е относно ул.Поройна и то за часта, която свързва ул.Мадара с ул.Бадема. Не може ли да се направи еднопосочна, защото движението е изключително натоварено, особено сутрин и вечер? По всяко време сме свидетели на разправии между шофьорите, които разбиха тротоарите и минават под прозорците на къщите. На някои вече им се напукват таваните,защото няма дори ограничение за товарни коли.

Моля за писмено искане-предложение за произнасяне на транспортна комисия.


16.Ангелина Костова
2009-02-06 Г-н Иванов, искам да знам кога улица "Акация" ще се оправи? Не говоря за запълване на дупки! А смяна на канализация и асвалтиране. Мисля че доста време почахме. Такситата не искат да идват на нея!

Община Хасково е планирала и подготвила реконструкция на водопровода по ул. "Акация". Вече е изграден канал в ромското дере на кв. "Възраждане", който да облекчи канализацията по ул. "Акация". В по-късен етап ще се
извърши и цялостно асфалтиране.


17.Сабахтин Юсеин-таксметров шофьор
2009-02-06 уважаеми господин кмете, Имам два въпроса към вас: ако е възможно таксиметровата стоянка срещу данъчна служба да бъде разчистена от вашия специализиран тип "паяк",за да можем да ползваме стоянката. Втората ми молба е таксиметровата стоянка, която се намира на зеленчуковия пазар да се постави указателна табела "Taxi",за която имаме често проблеми с органите на реда на два пъти ни правят фиш от РПУ. Ще съм ви много благодарен от името на всички колеги.

Ще се извърши проверка на изнесената от Вас информация и ще се опитаме да разрешим двата проблема, които поставяте.



18.Какви мерки ще се предприемат за реорганизацията на движение по възловите булеварди - има участъци по "България", "Съединение" и "Дунав", където са струпани такси-стоянки, а шофьорите си позволяват неправилни маневри? Предвижда ли се ремонт на "Сан Стефано" и кога ще бъде разчистен строежът до бар "Магура"? Г-н Керанов светкавично реагира за един случай, в който граждани на жк "Орфей" си бяха самоволно обособили паркоместа; би ли реагирал по съшия начин спрямо фирма "Компютър консулт", която си огради тротоара и си обособи място за свои коли? Благодаря ви предварително!

Засега организацията на движението по тези булеварди е такава. Общинска полиция ще провери за така наречените "стоянки". Г-н Керанов отново ще реагира светкавично и ще провери дали фирма "Компютър консулт" си е платила паркоместата.


19.христо бисеров
2009-02-05 кога ще бъде асфалтирано пред кооперацията на ул. славянска 1-3

През 2007-2008г. беше извършено мащабно ремонтиране на улични платна и тротоари в гр.Хасково, при което бяха асфалтирани ул."Дуган хисар" и ул. "Славянска", намиращи се около Вашата кооперация. Община Хасково полага много усилия за подобряване качеството на улични и тротоарни настилки, но не може да отговори на всички желания на гражданите.
Пространството пред кооперацията на ул."Славянска" № 1-3 е с трайна настилка и няма опасност да се носи кал. През 2009г. ремонтите ще бъдат насочени към уличните настилки.




20.Иван Тодоров
2009-02-05 Ще се асфалтират ли скоро пътищата и ще се изгради ли канализация на Кенана. И то в местата, които не са до главен път.

Община Хасково спечели финансиране за изработване на проекти за ВиК мрежи на ж.р. "Изгрев"; ж.р. "Орфей", м. "Кенана" и м. "Каменец". Проектите ще бъдат готови до края на календарната година, след което предстои тяхното изпълнение.



21.Атанас Христов
2009-02-05 Защо паркингите срещу РПУ-Хасково са почти празни,а в същото време булевардът в посока УНСС е с паркирани автомобили в едната лента, трафикът е ужасен. Нека да не правим поправки само в новите наредби за данъци и такси на града, а да оправим и движението!

И паркинга пред РПУ и разчертания паркинг по бул. България са по 1лв. на час. Явно гражданите предпочитат булеварда. От напречни паркоместа на булеварда ги разчертахме успоредни, за да отворим повече пространство по него. Стремим се да предоставим на гражданите повече паркоместа в центъра на града.


22.МАРИЯ
2009-02-05 ОТ ДВА МЕСЕЦА НА УЛ,"АСЕН ЗЛАТАРОВ"НЕ РАБОТИ УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕТНИЕ ДО КОГА ЩЕ Е ТАКА????????????????

След подаден сигнал от граждани през месец февруари тази година, бе констатирана авария и съответно неработещо улично осветление на ул. "Асен Златаров". Предприети бяха необходимите действия и проблемът бе отстранен.



23. jv 2009-02-05 Въпроса ми е или по-точно предложението ми което незнам до колко е удачно но става въпрос за това как да решим проблема с трафика в Хасково. А именно ако всеки един неправилно паркирал автомобил който е вдигнат от паяк вместо собственика на превозното средство да заплати сумата от 23 или 25 лв. несъм сигурен точно но нека този същия заплати сумата от 55-60 лв. но и също така да му бъде и издадена с това карта за паркинг примерно за месец или по-дълъг период и така си мисля че много от гражданите в последствие биха се замисляли сериозно къде и как да паркират.

Според мен Вашето предложение е неудачно, защото няма как да предоставим паркоместа за автомобилите в града, които са около 60000.

24.Михаил
2009-02-05 Господин кмете, искам да ви запитам относно поставянето на "легнали полицаи" по улиците в гр. Хасково - защо не се поставят такива за ограничение на скороста на преминаващите автомобили на бул. България до пешеходния мост /зеленчуковия пазар , след хотел Родопи/ На всички ни е известно, че инцидентите с пострадали пешеходци не са никак малко, дори има смъртни случаи! Видимостта за шофьорите и пешеходците е ограничена, а мнозина шофьори използват правата улица за да пробват колко вдигат автомобилите им... Аз самият съм шофьор и въпреки, че карам разумно, често ми се е случвало да набия спирачки, за да избегна удар с пешеходци. Смятам, че всичко това може да се избегне с поствянето на "легнали полицаи" от двата края на пешеходния мост след хотел Родопи и от другата страна преди бившата сграда-офис на М-тел. Моля ви, разгледайте въпроса ми обстойно. Мисля, че това е единствения начин да бъде ограничена скоростта в този участък. С уважение: Михаил

"Легнали полицаи" не могат да се слагат навсякъде по булевардите. Затова внесете писмено предложението си, за да го разгледа транспортната комисия.



25.Бойчев
2009-02-05 Защо дървата за населението по селата, добивани от Общ. лесничейство са на толкова високи цени?

Дървата за населението по селата в Хасковска община са най-евтини – 40лв. тази година срещу 55лв. в общините Симеоновград, Харманли, Свиленград и др. Общината трябва да си събира разходите, които се плащат на държавата. Тази година ще се оскъпят още с измененията на ЗГ. И по какво се различава населението в града и това в селата като пенсиите са еднакви, а данъците са даже по-високи?

26.Величко Банев
2009-02-05 Защо след асфалтиране на улиците отводнителните шахти останаха под нивото на асфалта? Така се образуваха нови дупки, дори по-дълбоки от предишните. Какъв е смисъла тогава от цялата операция? Пример - кръстовището на ул.Дунав и ул.Георги Кирков. Защо ул.Кавказ не е асфалтирана, след като всички улици наоколо са асфалтирани?

След асфалтиране на улиците се повдигат и разкриват ревизионните шахти в оста на улицата. Дъждоприемните шахти се оставят на по-ниско ниво, там където са плътно до бордюрната линия с цел да се осигури максимално добро отводняване на настилката. Улица "Кавказ" не бе асфалтирана, защото бе взета под внимание молбата на живущите в района да бъде построена канализация. Поради липса на средства това не се осъществи през 2008 г. и е планирано за 2009 година.


27.Антонина Костадинова
2009-02-04 Аз живея на ул."Таню войвода"("Извор") 1, но имам вход и от ул."Банска" 62. Искам да попитам: 1. Защо като асфалтираха тротоарите на "Банска" вдигнаха нивото над това на двора ми и сега като вали двора ми се пълни до полвината с вода, и става неизползваем?; 2. Защо асфалтираха "Таню войвода" до половината и сега точно пред нас е само кал?; 3. Защо парцела срещу нас е превърнат в бунище?; 4. Защо точно на нашата улица, и по-точно срещу нас уличното осветление все не работи? Искрено се надявам да получа удовлетворителни отговори?

Тротоарите по ул."Банска" са изпълнени по изготвен проект, в който е зададено съществуващото им ниво. Отводняването на частните дворове не е отговорност на Община Хасково.
Оставащата неасфалтирана част от ул."Извор", Община Хасково ще има в предвид през следващия строителен сезон и при възможност тя ще бъде подобрена.
По подадената информация за неработещо улично осветление на ул. "Банска" 62 бе извършена проверка на 09.03.2009 г., от която не бяха констатирани нередности.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини