От х:

Днес в x:

Ново обвинение срещу кмета Георги Иванов

Ново обвинение срещу кмета на Хасково Георги Иванов трябваше да бъде предявено днес. По негова молба обаче актът на връчването е отложен за следващата седмица, защото градоначалникът имал предварително уговорени срещи в четвъртък и петък в София. Това съобщи за Haskovo.net прокурорът Петър Мидов. Обвинението срещу кмета е за безстопанственост по случая с Билла.

Общината бе осъдена да плати на търговската верига огромни лихви за пари, които бяха възстановени с няколкогодишно закъснение. Миналата година Билла дори блокира сметките на община Хасково. Подробности по обвинението ще станат ясни при предявяването му следващата седмица.

Информацията за новото обвинение срещу кмета Георги Иванов
ще бъде съобщена по bTV утре, когато екип на телевизията ще излъчи пряко от Хасково сутрешния си блок. Те ще се позоват на прокурора Петър Мидов, който днес следобед се среща се екипа на Бареков по тяхна молба.

Обвинителен акт по предишното обвинение срещу градоначалника – за подкуп от 5000 лева от фирма "Дусман", не е внесен в деловодството на Темида. По неофициална информация от прокуратурата доказателствата са доста слаби и кметът вероятно ще бъде оправдан от съда, ако изобщо започне процес.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини