От х:

Днес в x:

„Китна Тракия” с грамота от фестивала „Богородична стъпка”

    Хасковският ансамбъл за народни песни и танци “Китна Тракия” и фоклорна група „Тракийска дъга” получиха грамота за участието си в националния тракийски фолклорен събор “Богородична стъпка”.

    Във фестивала на открита сцена в Старозагорските минерални бани танцьорите с хореограф Иван Иванов и женският хор с диригент Стефка Младенова се изявиха с танца „Хасковска сюита”.

    Женската певческа група “Тракийска дъга” с ръководител Нели Демирева пък престави две песни.

    Двете формации към Тракийско дружество в Хасково „Георги Сапунаров представиха изпълненията си в рамките на 15 минути. На този етап те пополучиха само грамота за участието си. Не е изключено след гласуване от журито да заслужат и други награди.

    Организатори на фестивала са община Стара Загора, Съюзът на тракийските дружества в България, Тракийско дружество „Одринска епопея“ – Стара Загора, кметство в Старозагорски минерални бани, Общество за фолклор и местното читалище „Христо Ботев - 1952“. Съборът носи името на намиращия се в района природен феномен “Богородична стъпка”. В него участваха близо над 4000 изпълнители от цяла България.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини