От х:

Днес в x:

Хасковски журналист по дирите на златото на Ямайка

“Златото на Ямайка”. Това е заглавието на новия приключенски роман на хасковския журналист Красимир Бояджиев. Това е третата книга на автора след “Синята Джил” и “Наследниците на Томсуърт”, които намериха радушен прием сред почитателите на това четиво не само в Хасково, но и в страната.

Героите на новия роман тръгват по дирите на златното съкровище на Ямайка, за което мнозина предполагат, че е на легендарния пират Морган. “Не е лесно да се пише приключенски роман 200 години по-късно. Картите са избледнели, историята е избистрила събитията, фактите имат единствено политически и управленски правилни или неправилни тълкувания. Завидни са познанията на Бояджиев по всички въпроси на описвания период, на всички детайли, географски реалии в Карибския район, историческите събития в Обединеното кралство, Испания, Италия, също в областта на корабното дело и бита на крайморските градове” пише в предговора към книгата д-р Катя Исса, доцент по български език.

Красимир Бояджиев е зодия Водолей, обича русите жени и червеното вино. Мечтата му е един ден романите му да бъдат екранизирани в Холивуд.

И да посети Ямайка, където вече бил във въорбражението си.

Романите на Красимир Бояджиев можете да четете и в интернет на адрес: pirata.free.bg.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чи
    Читател
    0 0
    13:46, 24 авг 2017
    А откъде можем да купим романа?
  • 2
    Чи
    Читател
    0 0
    13:47, 24 авг 2017
    От книжарница "Спектър".
Последни новини