От х:

Днес в x:

Икономист представя дебютния си роман в книжарница “Приятели“

За дебютния си роман „Кръстопът“ Димитър Запрянов казва, че е като претворен сън.

Първо подсъзнанието му ражда приключението, в което главният герой на фентъзито Гарет е въвлечен. А то започва също след поредица от сънища.

25-годишният икономист е от Димитровград и е възпитаник на Стопанската академия в Свищов. Идеята за романа го връхлита още като първокурсник, след като една нощ сънува странно същество - хем като ангел, хем наподобяващо демон. На сутринта записва преживяното в съня, така се ражда и главната сцена в романа му, около която младият автор развива сюжетната линия, а няколко години по-късно всичко около началото е вече история, защото успява да издаде първия си фентъзи роман,който финансира сам.

Лайтмотивът в него е за това, че в крайна сметка съдбата ни преследва по петите и никой не може да избяга от това, което му е писано.

Книжарница“Приятели“ в Хасково ще стане утре вечер, на 13-ти септември, дебютна сцена за Димитър Запрянов. Там от 18 часа авторът ще представи за първи път пред широка публика „Кръстопът“.

„Надявам се да срещна нови приятели, почитатели на фентъзи като мен, затова очаквам тази първа среща с четящите хора на Хасково с нетърпение“, казва дебютантът.

Той работи по още две нови заглавия в същия жанр, като единият от новите му романи е с отправки от дебютния „Кръстопът“.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини