От х:

Днес в x:

Чакат социално слаби до края на септември да си приберат помощите

Изображение 1 от 5

    На 30-ти септември изтича последната възможност за най-бедните хасковлии да си приберат пакетите, които БЧК е осигурил за подпомагането им. Огромният кашон тежи над 14 килограма и съдържа хранителни продукти-пакетирани и консервирани.

    Двата пункта, в които се раздава храната в Хасково са в помещение в Здравния център в кв.„Република“ и в бившата Автошкола.

    Леля Златка от „Република“ е астматичка. Идва до пункта в квартала да прибере помощите по обяд. Тя, както и останалите 688 души в списъка са подадени от социалните на базата на това, че са били одобрени за помощи за отопление през миналата година. В количката слага грах, кутии гювеч, нектар, пакети фасул, вафли, 4 кг. ориз, булгур, лютеница, доматено пюре, мед и локум. От всичко дарено Златка е доволна, казва, че ще разпредели запасите според нуждите на голямото си семейство. Нектарът, вафлите, локумът и медът обаче са само за децата.

    Доброволките от червения кръст в пункта казват, че вече почти всички по списък са дошли да си получат пакетит. Въпреки че се радвали обаче, хората оставали и леко разочаровани от съдържанието в кашоните в тази акция, тъй като нямало олио и ориз.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      66
      66666
      7 0
      13:58, 13 сеп 2016
      А бе вие да не сте неграмотни "чакат социално слаби за края на ....." може би до края на ...и друго в статията пише че има ориз в кашона а в самия край на материала четем че хората са недоволни от факта че няма олио и ориз. Абе страшни журналисти сте Май просто драскачи нищо повече
    • 2
      Ер
      еро
      1 -1
      21:46, 13 сеп 2016
      Ще си пребират помощите като се завърнат от гурбета в чужбина!
    Последни новини