От х:

Днес в x:

Жегата побърка и часовника на общината

Изображение 1 от 2

    Стрелките на два от часовниковите механизми на кулата на общинската администрация в Хасково се движат с разлика от пет минути. Вероятно и дъждецът, който падна в неделния следобед над града, не е успял да охлади английския механизъм с GPS на сградата на пл. „Общински“ 1 от тежките жеги през последните седмици, предположиха зевзеци.

    Циферблатите на часовниковата кула на общинската администрация се разконцентрираха и в края на януари, но тогава заради кучешкия студ. Часовникът беше в ремонт известно време за синхронизиране в четирите краища на кулата.

    Механизмите бяха изцяло подновени през 2014 година с нови, сменени с алуминиеви бяха и стрелките на циферблатите. Към електрониката за по-голяма точност беше добавена и GPS система.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ху
      Хулиган
      10 -5
      18:27, 14 авг 2017
      Явно механизмите не са били подновени. Някой си е подновил портфейла!
      • Пр
        Прав си.
        2 0
        19:09, 14 авг 2017
        Вероятно по същата причина циферблатите на старинната часовникова кула до хотел Аида днес вървяха с часове разлика.
    • 2
      Об
      Общината е побъркана
      9 -6
      19:35, 14 авг 2017
      Общината си е побъркана и в жега и в студ. Главен герой е кмета, подкрепящи роли - всички общински служители. Всички са побъркани, побъркаха и грда и хората. Егати некадърното управление!
    • 3
      Об
      Общината НЕ е побъркана
      3 -6
      07:32, 15 авг 2017
      Всяко начало е трудно, трябва време новата община да заработи на пълни обороти. Нищо не става с магическа пръчка, нужно е упорит труд, време и постоянство. Отстрани винаги е лесно и боя никога не е достатъчен за другия....
      • Св
        Свидетел
        6 -4
        08:50, 15 авг 2017
        Общината не е побъркана! Хората не са добре! Че ви избраха за пореден път! Нищо няма да се промени докъто мафията на онзи изрод тероризира българия! Бойко на бесилото всички от гроб на съд!!! Историята ще ви съди предатели!!! Нищо не е вечно края ви е близо!
    • 4
      А.
      А.В.
      1 0
      12:37, 15 авг 2017
      На 47г съм и не си спомням някога всичките циферблати да са били синхронизирани. Вие това сега ли го забелязвате?
    • 5
      До
      Добронамерен
      0 0
      14:31, 15 авг 2017
      Състоянието на общинските часовници е много важно за първото впечатление, което човек получава като гост на града. Трябва да се признае, че поддръжката на тези съоръжения е скъпа и често пъти е техническо предизвикателство.
      Но все пак: часовника на общината не е синхронизиран, електронния часовник на общината, показващ и температурата протестира срещу жегите, часовникът на часовниковата кула не е синхронизиран, не съм обърнал внимание в последно време на часовниците по търговската улица как са.
      Явно случая е необходимо търсене на правилен подход за решаване на всеки от тъй разнородните проблеми във всяка община. Най-лесно е да критикуваш унищожително, но далеч по-добре е, ако можеш да подскажеш някакво работещо решение.
    Последни новини