От х:

Днес в x:

Изследват 118 деца и персонала на хасковска забавачка за менингит

От всички 118 деца в детска градина № 18, както и от персонала, са взети проби за изследване за менингит. Резултатите от изследванията на 58 малчугани от групата на починалия в петък 6-годишен Кирил, са отрицателни.

Днес от останалите деца също бяха взети проби за изследване. Тези, които не са дошли сутринта, са доведени по-късно от родителите само за пробите, каза директорката на градината Данка Павлова.

Едва половината от всички записани в забавачката деца бяха доведени днес за редовни занятия в градината. Останалите са по домовете си заради паниката, обзела Хасково.

На всички родители са раздадени писмени предупреждения, че детето им е било контактно с менингококов сепсис и е препоръчителна тридневна профилактика с анитибиотици.

Учителката на починалото дете – Гергана Бойчинова, каза, че малкият Кирил е бил в забавачката в сряда. Детето беше добре, нямаше никакви оплаквания. След закуската следобед заяви, че му се спи, но нямаше температура. След малко дойде да го вземе баща му, предупредихме го, че детето е отпаднало, каза още госпожата на малкия Кирил.

В четвъртък малчуганът не бил доведен в градината. В петък научихме, че детето е починало, казаха потресените педагози. Те добавиха, че се присъединяват напълно към искането за ваксина срещу коварното заболяване.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини