От х:

Днес в x:

10 се изследваха за СПИН в мобилната лаборатория в "Република"

    Безплатни изследвания за СПИН се проведоха в мобилна лаборатория в хасковския квартал "Република". Днес преди обед тестовете извършваха специалисти от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

    За по-малко от 3 часа мобилният кабинет беше посетен от 10 души. Сред тях беше 54-годишният Ерол Мехмед. Той обясни, че се изследва за СПИН за първи път в живота си. Решил да се тества безплатно, защото и без това на крака им докарали лабораторията в квартала.

    Специалистът в дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ-Хасково д-р Снежана Иванова обясни, че днешните изследвания са част от лятната АНТИСПИН кампания и част от национална инициатива. Поясни, че се провежда всяка година. Тази година били включени общо четири терена. Два дни специалистите били в Харманли, където се изследвали 42 души. Утре лабораторията ще бъде позиционирана в Димитровград в квартал "Марийно" от 10 часа.

    "Хората идват по желание, реагират съвсем нормално. Ние правим изследвания, за 10 минути става бързият тест. Предлагаме презервативи на желаещите", заяви д-р Иванова. Тя поясни, че тези изследвания са важни, защото ако носителството се хване в началото, много по-рано може да започне лечение и от там да се блокира развитието на вируса и човек може да не развие заболяването. Тя поясни, че през годината хората могат да се изследват в стационарния кабинет.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Мн
      Много
      10 0
      14:34, 12 сеп 2019
      рано бе...Мислех че другия месец ще ги преглеждат...:)))
    • 2
      Съ
      СЪР ПИЧУК
      16 -4
      17:38, 12 сеп 2019
      Пак в квартала на най- ценния електорат.Здравни осигуровки не плащат,данъци ,ток ,вода също,изпозват екипите на бърза помощ за лични лекари а те им изпращат мобилни лаборатории и им раздават презервативи.Няма такава държава!!!Престанете да харчите нашите пари за паразитите.До кога ще сме дискриминирани спрямо тъмно-зелените.
    Последни новини