От х:

Днес в x:

Екоинспекцията в Хасково с незаконен служебен паркинг на тротоара

Изображение 1 от 5

    Служебният паркинг на РИОСВ Хасково на ул. “Добруджа” върху тротоара пред инспекцията, е незаконен. За изграждането му няма издадено разрешение от общината, която е собственик на улицата и прилежащите тротоари. Това заяви секретарят на общината Биляна Димитрова след запитване от Haskovo.net.

    За да се позволи паркиране върху тротоара според закона за движение по пътищата трябва да има разрешение от собственика на пътя и да са спазени определени изисквания.

    Паркингът на РИОСВ е в нарушение на две от тях – паркираните коли да са успоредно на движението (в случая те са перпендикулярно), както и да има разстояние от поне два метра до сградите. Паркираните служебни коли на екоинспекцията са оставили свободно пространство на тротоара за пешеходци, но откъм страната на уличното платно.

    Повод за запитването на Haskovo.net за този паркинг бе сигнал на възмутена майка, която не успяла да мине оттам с количката с едномесечното си бебе. “Кой е разрешил да се направи паркинг върху тротоар”, попита в редакцията Ваня Иванова. Тя трябвало да слезе на платното, защото пък отсрещният тротоар, също много стеснен за пешеходци, в този момент бил зает от паркиран огромен джип. “Откъде да мина с детето? Ако кметът е разрешил там паркинг, да дойде да ни пренесе с детето на гръб”, ядосваше се младата жена. Тя допълни, че трябвало да слезе с количката на уличното платно, където пък шофьорите я ругаели. „И са прави, детската количка няма място на пътното платно“.

    От общината са категорични, че в протоколите на комисията по транспорт няма данни за разрешаване на паркинг там, нито пък в “Тролейбусен транспорт”.

    Шефът на РИОСВ Хасково Димитър Илиев беше изненадан да научи, че служебният им паркинг е незаконен. Той обаче заяви, че не са го правили те, нито пък са слагали табелата “Служебен паркинг”. “Така го заварихме, когато се нанесохме в тази сграда преди повече от 15 години”, обясни Илиев.

    Той допълни, че имат портиер, който е натоварен със задължението да следи за реда при паркирането пред инспекцията. “Но той от няколко дни в отпуск и може би това е причината за безразборно паркиране, задръстване на тротоара и сигналът до вас”, предположи Илиев.

    Той допълни, че ще вземат мерки за узаконяване на служебния паркинг и привеждането му в съответствие със законовите изисквания.

    Тодор Кръшков 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Ге
      герб
      21 -2
      08:55, 11 авг 2017
      др. Митко Консулов ще оправи работата - нали родата му е в общината.
    • 2
      ??
      ???
      33 -1
      09:01, 11 авг 2017
      А може ли изобщо, да съществува паркинг,върху тротоар за пешеходци ?!?
      • !!
        !!!
        10 -1
        09:23, 11 авг 2017
        Може, ако е синя зона...
    • 3
      да. така е
    • 4
      Ха
      Хасковлийка
      37 -1
      09:54, 11 авг 2017
      Много съжалявам обаче всичко казано по-горе е оправдание. Всяка сутрин минавам от там отивайки на работа, на тротоара няма място за пешеходци. Налагаше ми се да минавам между колите и под течащите на тротоара климатици на същата служба. Така че да имат доблестта като държавни служители да си признаят вината и да вземат мерки!
    • 5
      Въ
      въпрос
      14 -1
      09:59, 11 авг 2017
      А колко е широк един тротоар, от снимките е видно че там той е поне 5-6 метра, ако не и повече, има и други такива места в града, например по улица Самуил, редно е да се спазват законовите норми, на кого е необходим тротоар по-широк от 2 метра, на освободените площи може да се засадят цветя и дръвчета, помислете!
    • 6
      Jo
      John
      18 -4
      10:11, 11 авг 2017
      портиера е на 70 и кусур години, какви ли дебели връзки трябва да имаш за да работиш на държавна служба 15+ години след пенсия...в някои институции те изритват искаш-не искаш на следващия ден...
      • Им
        Името
        6 -8
        11:33, 11 авг 2017
        и ти ли завидя на пенсионера бе боклук
    • 7
      Go
      Gogo
      7 -4
      10:31, 11 авг 2017
      Тая от страх, че не няма да спечели конкурса, защото не отговаря за длъжността секретар ще се показва вече по медиите с глупости, да може партията да натиска кмета пак и пак. Да вземе да върне тези хилядарки, които не ги е заслужила..
    • 8
      Ба
      Бай Кор
      20 -1
      10:44, 11 авг 2017
      Да ходят с колела на работа, нали са екоинспекция. Изобщо що не затворят цялата централна част за автомобили - то от единия край на града до другия е 15мин. пеша......
    • 9
      Ив
      Иван
      16 0
      10:47, 11 авг 2017
      миналата година като написахте статия за .... европейския ден без коли (или нещо подобно) и снимахте същите тези служители с колела пред неправилно паркирани "служебни" автомобили. Тогава коментирах това безумие и незаконен "служебен паркинг" - тогава вкупом всички ми зобясняваха, че държавните служби имали право на паркинг пред сградата си и т.н. , а обикновените граждани (в това число и деца !) да ходят да ги блъскат колите докато ходят по улицита вместо по тротоара.
      Така си спират от години, и на забележките на хората на които им се налага да минат от там не само не реагираха ... ами се и държаха нагло. (Странно държание от държавни служители на които годишният приход от глоби не покрива месечния разход за заплати и консумативи).
      Днес сутринта отново си бяха запушили целият тротоар ... съседната фирма ММ, също е превърнала тротоара и улицата на паркинг. Вместо общината да се чуди от къде да вземе пари, ако налага и недопуска неправилното паркиране ще принуди поне фирмите с офиси в центъра да си закупят карти за синя зона и да не пречат на пешеходците и движението.
    • 10
      Ал
      алабала
      12 -2
      11:35, 11 авг 2017
      Що не затворят "служебния паркинг" на мвр на площад лебеда
    • 11
      Г
      Г
      9 0
      11:58, 11 авг 2017
      Тротоарите са за пешеходци, не за автомобили
    • 12
      Ами за улица"ВРАНЯ" - затворена незаконно,какво ще коментирате за привилегирования съд и прокуратура? - /ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ/
    • 13
      77
      7777
      6 -1
      12:36, 11 авг 2017
      Много тротоари са така. Гаражите станаха магазини и сега спират колите кой където му падне.
    • 14
      Di
      Didoo
      6 0
      13:51, 11 авг 2017
      Това... Хората са недоволни, медиите отразяват, има нередности... кмет, институции, полиция си траят... Какво остава за хората - терминал 1 и терминал 2... тъжно но факт
    • 15
      99
      999
      9 0
      16:26, 11 авг 2017
      Илиев кво се правиш на ощипана мома бе.Той не знаел застани един път като мъж сливо....
    • 16
      Ек
      Еко
      4 0
      18:22, 11 авг 2017
      Аз предлагам да отсечем дърветата и ще има място за всички
    • 17
      Па
      ПАЗАЧА
      5 0
      19:19, 11 авг 2017
      Не ми завиждайте че работя след пенсия, шефа и той е и пансионер и на заплата ама-ха, ше ми завиждат, а на него кой ше завижда?
    • 18
      Ко
      колега
      4 -7
      19:43, 11 авг 2017
      Общинските служители не трябва да имат роднини ли,че на Консулов бащата работил там икакво от това.Ще умрете от злоба хора.Това момче и още двама работят ивие от свитата се чудите как да ги окепезите не ги плашете,те не са стрхливци,но поне не им пречете .КМЕТЕ, къде си?
    Последни новини