От х:

Днес в x:

Международните осиновявания намаляват, пратихме само 3 деца зад граница

Международните осиновявания намаляват, сочат данните на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Хасково. От началото на тази година зад граница са пратени едва 3 деца, съобщи на пресконференция днес старши експертът Николета Колева. Тя уточни, че осиновяванията са в Люксембург, Франция и Италия. През юни и май няма изпратени деца в чужбина, заяви Колева.

Според статистиката до момента, въпреки че до края на настоящата година остават 5 месеца, осиновяванията зад граница са сравнително по-малко от предходната. През 2016 г. е имало 16 международни, а 21 деца са осиновени от семейства в България.

Според Николета Колева разликата вероятно се дължи на по-големия брой национални осиновявания или вероятно има откази от чужди граждани да приемат предложеното им дете.

За международните осиновявания има определени условия. Според изискванията зад граница може да бъде пратено дете, което в рамките на 6 месеца няма подходящи осиновители и други.

Въпреки това към момента има започнати процедури.

От началото на тази година в страната са осиновени общо 14 деца, 6 от които през юни. През същия месец в регистъра за осиновявания са вписани 3 деца.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bi
    biberon
    1 0
    16:44, 27 юли 2017
    Фотографа да не снима повече. Тази хубава жена, как можа да й направи такава ужасна снимка
Последни новини