От х:

Днес в x:

Шефът на ДПС Хасково заплашва бизнесмен с убийство

Лидерът на хасковската областна организация на ДПС Мехмед Атаман е заплашвал бизнесмена Северин Ангелов с убийство. Това заяви самият Ангелов. Заплахите били отправени към него публично в село Гълъбец по време на последните местни избори.

Ще те премажа с джипа си! Ще ти вземем паспорта и няма да припариш повече до Турция! Това били част от заплахите, свидетел на които и бил и сегашният депутат от ДПС Рамадан Аталай.

Цялото село го чу как ме заплашва. Там бяха и много от хасковските общински съветници от ДПС, но не ги познавам по име, заяви Ангелов. Причина за скандала била подкрепата, която Ангелов, който има бизнес в Германия от десетина години, дал на друга политическа сила, а не на догановите хора.

ДПС провеждаше чисто националистическа пропаганда в селата от онзи край, твърди Ангелов. Агитаторите казвали на хората: Вие сте турци, трябва да гласувате за турци!

След отправените му заплахи Ангелов отлетял за Германия. Възнамерявал да изпрати адвокатите си да съдят самозабравилия се лидер на ДПС, но го разубедил Аталай. Депутатът му се обадил, извинил се и настоял да не се стига до съд заради изборите.

Областният лидер на ДПС Мехмед Атаман, който е и заместник областен управител, не бе открит за коментар, телефонът му бе на гласова поща.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини