От х:

Днес в x:

Мехмед Атаман плаши с убийство бизнесмен. Димитровград застрашен от безводие. Преглед на печата

Областният лидер на ДПС Мехмед Атаман е заплашил бизнесмена Северин Ангелов, че ще го премаже с джипа си, съобщава в челно заглавие "Хасковска Марица". Това е станало на миналите местни избори в с. Гълъбец в присъствието на много хора от селото, общински съветници от ОбС Хасково и депутата Рамадан Аталай.

Димитровград на крачка от безводие, акцентира в другото водещо заглавие на първа страница вестникът. Пречиствателната станция на "Крумска тераса" няма резервно захранване, огласили от общината.

Най-голямото знаме в страната се развя на ГКПП Капитан Андреево, четем още на първа страница. Най-голямото знаме бе издигнато от най-дребничкия министър в правителството – Ники Василев.
Кошмар за фотографите.

Намаляват цената на общинските панелки, акцентира на втора страница вестникът. Предложението за намаляване на коефициента за изчисляване на цената ще се разгледа на заседанието на ОбС Хасково в петък.

1000 лв. глоба за необозначени растителни сирена, четем още на страницата. От днес инспектори тръгват по магазините, за да проверяват дали се спазва изискването.

Раздадоха над 300 трикольора, пише още изданието. Знамената са раздавани от активисти на ГЕРБ.

Спедитори съзряха конспирация, протестират показно на границата, гласи акцентът на трета страница. От фирмите излезли на протест, защото не ги допускали на пункта, подозирали протекция за фирма ТИР АД.
Николай Василев пък ги заплашил, че ако протестът стане водеща новина, вместо самия той, нямало да ги приеме за разговори в София.

Откриха литературен салон в памет на Иван Николов в с. Книжовник, четем още в броя. В музея са изложени пишещата машина на рано отишлия си поет, негови вещи, писмата, които са си писали с Блага Димитрова, Йордан Василев, Андрей Германов и Пеньо Пенев. Инициатор на идеята е Вълко Марашев.

Пиян рецидивист закла жена си с 30 удара, четем на 4 страница. Освен за зверското убийство на 44-годишната Румяна, на страницата можете да прочетете и за взривения джип на Иван Николаев и версиите на полицията.

Бях шпионин, но доноси не съм писал, казва в интервю за вестника известният журналист Димитри Иванов. Интересно самопризнание между другото прави признатият водещ, преводач и журналист. Не ме бива в интервютата, Кеворкян ги прави по-добре. Моята простотия като интервюиращ е, че не умея да подкупвам хората, а почвам да споря и да се карам с тях, признава той. Една от караниците му впрочем е със Збигнев Бжежински.

Това бяха основните теми в днешния брой на "Хасковска Марица".

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини