От х:

Днес в x:

Прибраха контрабандни парфюми и златни бижута в складовете на Митницата

Изображение 1 от 2

    Контрабандни парфюми и златни бижута са задържани на границата н Турция при ГКПП Капитан Андреево при опит да бъдат пренесени през страната ни без да бъдат декларирани.

    Ароматите се открити при съвместна проверка митнически и гранични служители на пункта в естествена кухина, на мястото на фабричния резервоар на автобус с турска  регистрация. От скривалището са извадени 506 парфюм и тоалетни води от различни световноизвестни марки. При разпитите става ясно, че те са собственост на един от четиридесетте пътника. Това е жена с румънски паспорт.
    Укритите парфюми, са задържани. На  нарушителката е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение от 500 евро, 1100 щатски долара и 3350 румънски леи.

    От началото на месец юли до момента митническите служители на ГКПП Капитан Андреево са задържали близо 2 600 парфюми и тоалетни води с логото на световноизвестни марки, съобщават от пресслужбата на Агенция Митници.

    Има данни и за още контрабанди, хванати на пункта Капитан Андреево. Те са на златни бижута за над 30 000 лева, задържани при два случая.

    При единия от тях ювелирните изделия са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул -Букурещ. За превозното средство е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на Гранична полиция. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране. При щателна митническа проверка се установява, че в личния багаж на  пътуваща в автобуса румънска гражданка  са укрити полиетиленови пликове с  недекларирани накити от жълт метал. Открити са общо  160 бижута от 14-каротово злато с тегло 394 грама за 23 640 лева.

    При втория случай накитите са намерени в кола с българска регистрация.

    При личен преглед на една от пътничките в автомобила са открити,  укрити в сутиена и в дамската чанта, златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7 506 лева.

    Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

    На нарушителките, румънска и българска  гражданки, са  съставени актове по Валутния закон като им са иззети  по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове. 

     Контрабандата и на парфюми, и на златни накити от Турция към страната ни и Западна Европа е често явление, тъй като в южнатани съседка те са в пъти по-евтини.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини