От х:

Днес в x:

Събуди се, Хасково!

Под надслов "Събуди се! Хасково", на 27 февруари, в гр. Хасково ще бъде открита изложбата "Бъдете будни". Тя е част от мащабна акция на NESCAFE Classic, за събуждане на националната гордост и дух, която протича под мотото "Бъдете будни".

Изложбата, която може да бъде разгледана в периода 27 февруари - 1 март на площад "Свобода", ще покаже града през погледа на историята, архитектурата, градоустройството, спортните, музикални и технически постижения, великите личности, родени в тях.

Основна цел на инициативата е да събуди чувството на гордост и самочувствие сред местните жители. Да ги накара да се "събудят" за предимствата на своя град. Да пробуди емоцията и ентусиазма от факта, че техният град е дал много за миналото на България, че има силата да даде много и за бъдещето й.

Експозицията ще представи Хасково като горд домакин на Републиканския шампионат по спортни танци, националните литературни дни и конкурса за дебютна литература "Южна пролет".

Като градът, който влиза в рекордите на Гинес за най-висок религиозен монумент, с 32 метровата статуя на "Св.Богородица".

Като градът, с най-добре запазено тракийско светилище и единствен нимфеум в България, обявен на национален паметник на културата.

Като градът, през който минава най-прекият път, свързващ Европа с Азия и Близкия Изток.

Всички посетители на изложбата ще имат удоволствието да получи допълнителен стимул, под формата на гореща чаша NESCAFE Classic.

Инициативата на NESCAFE Classic стартира от Стара Загора на 23 февруари. В продължение на месец, в 8 от големите градове на страната, ще бъдат организирани двудневни изложби. На централни места в Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол, Шумен, Русе, Плевен и Кюстендил ще бъдат изложени пана, представящи постиженията, личностите и феномените за съответния град.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини