От х:

Днес в x:

Младежи в плувна надпревара срещу дрогата

    Близо 50 участници на различна възраст се включиха в плувната надпревара в басейна на „Фантазия“. Инициативата е по повод Международния ден за борба с разпространението и употребата на наркотици - 26 юни. Денят се отбелязва за съпричастност с проблема от 1987г след резолюция, приета от Общото събрание на Организацията на Обединените нации. Около 200 милиона млади хора употребяват наркотици най-малко веднъж годишно. Сред тях 25 милиона се считат за страдащи от наркотична зависимост. Всяка година 200 000 човека губят живота си от болест, свързана с употребата на наркотици. Затова и денят е насочен главно към младите, за им се напомни още веднъж за опасността от употребата на дрога.

    Освен в игрите край басейна, който беше днес на вход“свободен“ за достъп, много от младите хора участвате и в състезанието по плуване, а най-добрите получиха купи.

    Организатори на инициативата под надслов “Хасково срещу дрогата”.се община Хасково, Местната комисия за борба срещу противообществентите прояви на малолетните и непълнолетните, Превантивния информационен център по наркотични вещества към Младежкия център.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини