От х:

Днес в x:

Доставят между 7 и 8 т бутилирана вода в училища, градини и домове

Между 7 и 8 тона бутилирана вода се доставят всеки ден в училища, детски градини, социални домове, здравни заведения и кетърингови фирми в Хасково, съобщи зам.-кметът Велин Балкански. Мярката за доставка на минерална вода беше наложена заради завишените стойности на уран и обща алфа активност в две от помпените станции в града. Тя е в сила от 15 април, когато от РЗИ издадоха предписание община Хасково да снабдява с бутилирана вода училища, забавачки, социални домове, здравни заведения и кетърингови фирми. Реалното плащане на водата се извършва от получателите, след което от администрацията в областния град им възстановяват разходите. За целта на заседание на Общински съвет беше гласувано да се вземат до 50% от резерва, предвиден в бюджета на общината, или 250 000 лева.

Все още не е ясно кога ще бъде отменена наложената възбрана за ползване на хасковската вода за питейни нужди, с което ще се прекрати и доставката на бутилирана вода. Сигурно е обаче, че в края на другата седмица ще падне потреблението на вода, тъй като учениците ще излязат във ваканция, каза още зам.-кметът Балкаснки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Го
    Голямата ДАЛАВЕРА
    11 0
    19:54, 6 юни 2017
    Някой обърнал ли е внимание от коя особено непопулярна марка е водата? Пълна далаверка! Под мил повод се изкупуват несметни количества от блудкава и непивка вода и се раздават на децата. Как и кой я избра да е точно тази?
  • 2
    Му
    Мустафа Мехмед
    14 -2
    20:55, 6 юни 2017
    Водата в градината я плащат мама и тате.
    • Ст
      Странен
      3 0
      23:08, 6 юни 2017
      Гадините също получават средства за вода
  • 3
    Д-
    Д-р Андреева
    1 -3
    21:44, 6 юни 2017
    Недей да плащаш а пий от гьола и улуците когато вали дъжд.
  • 4
    Из
    изследовател
    3 0
    08:30, 7 юни 2017
    Качеството на бутилираната вода, изложена на слънце има канцерогенно въздействие върху организма.
  • 5
    Ад
    Адвокат
    12 0
    08:36, 7 юни 2017
    Тази вода Бачково която я дават на децата е най-гадната вода която някога съм опитвал .Наистина тук мирише на ДАЛАВЕРА с тази блудкава вода, има толкова други марки които наистина са вода и на същата цена .Да се сезира Прокуратурата и аз ще го направя !
  • 6
    Ед
    Една майка
    5 0
    13:22, 7 юни 2017
    Извинявам се за въпроса,но ако има такова нещо защо не знаем. В кой градини има доставка на вода? Ние си купуваме вода на децата за градината
    • Ст
      Странен
      2 0
      15:33, 7 юни 2017
      Във всяка градина има. На всички директори им се възстановяват суми за използвани количества вода, но си мълчат
  • 7
    Ма
    маминка
    3 -1
    15:16, 7 юни 2017
    Откакто детето ми е в детска градина Слънце,водата на детето е осигурена всеки понеделник от родителите.Къде е тогава водата? Вода няма, храната на децата не стига/веднъж ощитени децата от Дусман, втори път от градината/, и накрая ядат червените каши без месо.Докога родителите ще мълчим????
  • 8
    12
    123
    3 -1
    18:21, 7 юни 2017
    Ние родителите сигнализирахме в общината,на директорите в училищата,че тази вода децата нея пият защото е отвратителна и те казват ,чеБалкански така наредил.Кажете колко струва водата на общината.Ние родителския актив имаме мнение по въпроса.Обявете цената на водата .Ние сме сигурни ,че има много води на тази цена,коитосе пият от децата с удоволствие.Тогава?????

Още новини

Последни новини