От х:

Днес в x:

Петокласниците в „Климент“ премериха умения и знания по безопасност на движението

    Вече шеста поредна година в Хасковското училище“ Св.Климент Охридски“ хубавата традиция-чрез състезание да бъде повишено вниманието на децата към безопасността им на пътя, продължава.

    В двора на школото днес под дебелата сянка част от отборите от пети клас решаваха листовки, в които трябваше да посочат вярното описание срещу зададените им на листа пътни знаци. Децата показаха какво са научили по време на 6-те часа по Безопасност на движението, които са залегнали в учебната им програма.

    Решаване на пъзел, отново свързан с превозните средства и безопасните правила на поведение на пътя, както и разпознаване на частите на велосипеда, бяха други от задачите, по които четирите отбора събираха точки.

    Най-атрактивно, естествено, мина надпреварата на трасето. В училищния двор колоездачите на отборите трябваше да преминат през вяколко препятствия, които симулираха и реалните на пътя.

    В надпреварата бяха включени и деца със специални образователни потребности.

    В оценяването на състезателите помагаха двама от преподавателите от Професионалната гимназия по селско стопанство и транспорт. За всеки от отборите имаше награда-топка за различен спорт.

    Да бъдат внимателни на улицата, да не бързат, когато пресичат, а когато са на велосипеда си да са със сигнални ленти, особено през нощта и извън населено място, са основните съвети, които децата получиха от професионалистите.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини