От х:

Днес в x:

Маркираха екопътека от Кенана до паметника на Иван Асен II край Клокотница

Изображение 1 от 5

    Маркиране на пътека от Кенана до паметникана цар Иван Асен II край хасковското село Клокотница започнаха тази сутрин от Туристическия информационен център и Туристическото дружество. В акцията се включиха и ученици от гимназията по туризъм.

    Трасето започва от асфалтовия път близо до Старческия дом. Дълго е приблизително 5 километра, в началото има указателна табела, а по-нататък маршрутът се маркира с боя по дърветата.

    Инициативата е на Туристическия информационен център в Хасково, а датата не е избрана случайно – 5 юни е световен ден на околната среда.

    Екопътеката води до паметника на Иван Асен II на около километър южно от Клокотница.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пе
      ПЕТЯ
      23 -3
      11:26, 5 юни 2017
      Само дето паметник няма ,и нищо не се прави по въпроса! Иначе е историческо село и може да се кандидатства по програма за да се направи нещо но уви! Бизнес инкубатора е в селото, там се изготвят проекти !под ръка е на тези които трябва да се заинтересуват ,но няма кой!!! Идват хора от други градове и искат да отидат до паметника но такъв няма няма и път за коли до там иначе идват и с автобуси и питат хора!
    • 2
      Ли
      Лиляна
      0 -1
      08:56, 18 юни 2017
      Аз не видях маркировката до края. Вчера решихме да я посетим.И за тези, които ще я посетят след мен- малко указания. Екопътеката не започва от Дома за стари хора , а на стотина метра по-късно-Хотелски комплекс Дружба. В дясно е указателната табела. Всичко е ОК до момента в който боята им свършва/ или работното време/ Сложили са децата в продължение найлонови вързанки , а хората почват да тълкуват това ли е пътя. ..По- нататъка и те вече липсват.....Не стигнахме до паметника, не стигнахме и до язовир Клокотница , поизгубихме се в едни момент.... Моля упълномощените лица да си свършат работата до края.
    • 3
      Пе
      Пепи
      0 0
      15:54, 6 мар 2018
      Екопътеката не е довършена, към момента се разбира, че само е маркирана, но не са поставени табелите.
    Последни новини