От х:

Днес в x:

10 000 лв. гаранция за счетоводителка от Димитровград за присвояване на 670 бона

Счетоводителката от Димитровград Катя Маринова, срещу която е подигнато обвинение в присвояване на 670 000 лв., ще остане на свобода срещу 10 000 лева, реши днес хасковският окръжен съд. Преди седмица районните магистрати в Димитровград не уважиха искането на прокуратурата тя да остане зад решетките и й определиха парична гаранция от 5 000 лв. Тяхното определение бе атакувано в окръжния съд с искане за налагане на мярка "задържане под стража".

Катя Маринова бе задържана в началото на февруари. Счетоводителката обслужвала няколко фирми. Обвинението срещу нея е, че е теглила суми от банковите им сметки за осигуровки и данъци, но не ги е внасяла. Сигнал за липсата на парите бил подаден от една фирма, а друг управител потвърдил за липси и при него.

От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъплението. От друга страна обаче липсват данни, че тя може да се укрие или да извърши друго престъпление, реши днес окръжният съд. Предвид огромната сума, в чието присвояване е обвинена Маринова, магистратите счетоха за нуждо да увеличат размера на гаранцията от 5000 на 10 000 лева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини