От х:

Днес в x:

Полицията с акция „Ваканция”

Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“.

Тя се провежда в продължение на повече от 20 години и в рамките й се беседи по безопасност на движението по пътищата с учениците, провеждат се специализирани полицейски операции и се създава организация за засилено полицейско присъствие и контрол на движението по пътищата в районите на учебните заведения в дните на официално закриване на учебната година.

В периода от 15-30 юни за гарантиране сигурността на децата ще бъдат ангажирани служители на пътна, охранителна и криминална полиция. Във всеки един от ваканционните месеци е заложено провеждането на специализирани полицейски операции с различна тематика. Те ще бъдат съобразени и с графика на специализираните акции, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL, за засилени проверки за спазване на скоростните режими. Вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено за подпомагане на трафика към курортните комплекси. Ще бъдат изготвени писмени предупреждения към собствениците и управителите на фирми на атракции с търговска цел в курортните комплекси, за непредоставяне на моторни превозни средства на неправоспособни, включително на малолетни и непълнолетни.

При проверки по пътищата на страната пътните полицаи стриктно ще следят за използването на обезопасителни колани и каски от водачи и пътници на всички места в МПС-тата, както и за столчета и специални седалки при возенето на деца.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    3 -3
    12:43, 2 юни 2017
    Браво!
  • 2
    Гр
    гражданин
    5 -1
    13:38, 2 юни 2017
    за каруцарите от република ще следят ли, те са най опасните участници в движението. не спазват най елементарни правила.
Последни новини