От х:

Днес в x:

Готвят спешни мерки срещу катастрофите след срещата с Борисов

Все повече хора са хванати да шофират след употреба на наркотици. В бъдеще това ще става все по-голям проблем, обяви след края на извънредната среща с премиера Бойко Борисов главният секретар на МВР Младен Маринов. 

По думите му това налага промяна на наредбата във връзка със събирането и документирането на доказателства при изследвания на пътя и в болницата. Той допълни, че Борисов е дал изключително кратки срокове за подготовка на промяната - до понеделник. 

В момента изследването на пътя е с техническо средство, но за по-голяма точност на водача ще се дава талон, с който той отива в здравно заведение и по съответната технология с 99% вероятност се уточнява точното количество на съдържанието в кръвта на алкохол или наркотично вещество. Тази наредба ще подобри това нещо, за да може тези резултати и изследвания да бъдат необорими в съдебно заседание, каза Маринов.

Вътрешният министър Валентин Радев допълни, че по време на срещата са набелязани бързи мерки за спиране на увеличаването на смъртните случаи на пътя. 

"Водихме много сериозен дебат", каза Радев. Той обясни, че една от мерките е обединение на контролните органи. 

Министърът заяви, че сроковете за изпълнение на мерките са кратки, но изрази увереност, че ще се справят със задачата. 

В наредбата за проверката за употреба на наркотични вещества има едно изречение, което би трябвало да бъде премахнато. Ще подготвим Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата. Обсъждахме премахването на знаците пред мобилните камери. Не може да бъде решено веднага. Има такава идея, но дали ще стане, ще го решим допълнително, заяви Радев.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    1 0
    17:25, 27 май 2017
    Събрали се в събота щото дните вече се свършвали и идел потоп Като че ли през другите дни нещо работят Ех работят за частните си интереси но това е друго Бойко и той прекъснал съботните си мероприятия мачле фитнес сантасе и сладка запивка и се пожертвал в името на народа----непризнателния Хей живото здравей здравей хубаво като пожарникар се живей а аз говедото навремето завърших факултет дс и ме уволниха и сега лапам мухите
Последни новини