От х:

Днес в x:

Наградиха шестима заслужили доброволци на БЧК

    Шестима доброволци на областната структура на БЧК в Хасково получиха награди за заслуги. Двама от тях са младежи – Елица Даскалова – ученичка в Езиковата гимназия и Ванеса Бодурова – в ПМГ Хасково.

    Останалите заслужили деятели са Милка Писюзева – педагог и социален работник в Транзитния център в село Пъстрогор, Руси Вълев – служител в община Димитровград, инспектор Любомир Василев от противопожарната служба в Хасково и педагогът Недялко Атанасов. „В моята работа с децата винаги съм се старал да ги науча първо как да пазят живота и здравето си, защото много усилия се хвърлят в тяхното обучение и знания“, каза Недялко Атанасов.

    Наградите връчи зам.-председателят на БЧК в областния град д-р Стефка Младенова.

    Повод за раздаване на отличията е предстоящият 8 май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец.

    Българският Червен кръст е организацията, която се явява в най-голяма степен в подкрепа на социалната политика на държавата и подпомага хиляди самотни хора, социално слаби семейства, детски и социални домове за възрастни, както и хората, пострадали при бедствия и аварии. В цялостната червенокръстка дейност свое място има и хасковската организация. В първото тримесечие на годината по Оперативна програма за храни са подпомогнати – 8784 души с брашно, ориз, захар, месни консерви, гювеч, спагети, компот, конфитюр, леща и др.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини