От х:

Днес в x:

Социалните платиха паспорта на бежанец иракчанин

Областната социалната служба на Хасково отпусна 30 лева като еднократна социална помощ през март на мъж от Ирак със статут на бежанец у нас. Парите като подпомагане са предвидени за издаването на лична карта на чижденеца с български документи, който живее в Харманли. Той обаче не е поискал еднократната помощ от 325 лева, която също може да бъде отпусната при определени условия, уточни шефът на Областната социална служба Стефан Манахилов.

През месеца общо отпуснатите еднократни помощи са 30 на стойност близо 8 000 лева.

А всички подпомогнати парично през механизмите на службата лица и семейства в региона са 1020, като общата сума се равнява на близо 85 000 лева.

Хасково продължава да държи рекорда по броя на професионалните приемни семейства в областта-40 от общо действащи 146, е видно от справката на ОССП. Пет деца са осиновени през първите четири месеца на 2017 година, а през месец март вписани в регистъра за осиновяване са двама малчугани.

В Димитровград пък за пореден месец продължават да държат рекорда по санкции на семействата заради натрупани неизвинени отсъствия на децата им.

Затова, че децата не са били в клас повече от пет часа, без уважителни причини, детските са са спрени на 81-а фамилии в Димитровград, в Хасково това санкцията е наложена на 60 семейства.   

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Он
    онзи
    3 -1
    12:55, 27 апр 2017
    ако трябва да се помогне на някой местен, ще го съсипете от документи, а тези са тук отникъде - храним ги, поим ги, обличаме ги и им плащаме разноските - богата държава, територия исках да кажа!
Последни новини