От х:

Днес в x:

Задържаха 4 охранители за нападението на журналистите от NOVA тв, блокирали движението

Четирима мъже са задържани в полицията в Пловдив във връзка с нападението срещу журналист и оператор на Нова телевизия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По-рано беше съобщено, че двама от нападателите над журналиста Мария Милкова и оператора Огнян Пенев са задържани на ГКПП "Калотина". От полицията уточняват, че двамата са на възраст 47 и 27 г. Те са съпричастни в извършената хулиганска проява на пътя и нанесената лека телесна повреда.

От полицията поясняват, че за общодържавно издирване е обявен още един съпричастен към случая.

На 14 април преди полунощ в ОДМВР - Пловдив е получен сигнал за инцидент на автомагистрала Тракия, в района на 145-ти километър, посока към Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив за хулиганска проява с използването на автомобил /престъпление, за което НК предвижда лишаване от свобода до 5 г./г., както и за нанасяне на лека телесна повреда на водача на автомобила по хулигански подбуди.

Установено е, че в два леки автомобила "Ауди" са пътували две групи мъже, представители на две охранителни фирми, като предстои да бъде изяснено дали те са пътували в какво качество им на служители. Те пресекли пътя на потърпевшите шофьор и спътничката му, подали сигнала за претърпения инцидент. Допълнително е изяснено, че по време на инцидента за кратко мъжете са блокирали движението на автомагистралата в посочения участък. Предстои да бъдат повдигнати обвинения на четиримата мъже, както и да им бъде наложена мярка за задържане до 72 часа. Към момента те са в ареста на ОДМВР-Пловдив с мярка задържане до 24 часа.

Мъжете не са осъждани, нямат криминални регистрации, заяви директорът на ОДМВР комисар Атанас Илков на брифинг.

За издирване са обявени и двата автомобила "Ауди", които са установени.

Прокуратурата и полицията апелират хората, станали сведители на инцидента на автомагистралата, да съобщят информация за случилото се в най-близкото поделение на МВР или в ОДМВР-Пловдив, за да допринесат за изясняване на всички обстоятелства.

На брифинга в ОДМВР районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова и ръководството на ОДМВР заявиха категорично, че реакцията на институциите ще е безкомпромисна спрямо подобни прояви на агресия на пътя, в грубо нарушение на обществения ред, които представляват реална заплаха за живота на участниците в движението.

"Ще бъдат приложени всички възможни законови инструменти на наказателната репресия спрямо този вид престъпления", категорична е Мутафова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини