От х:

Днес в x:

Всеки втори пуска декларацията си пред НАП по интернет

Всеки втори данъкоплатец от Хасково предпочита да пусне документите си за доходите си от предходната година по интернет пред това да отиде до офиса на приходната агенция.

2 853-ма жители на Хасково вече са използвали възможността да свалят дълга за довнасяне си към държавата с 5%, като са декларирали доходите си онлайн до 31 март, когато срокът за отстъпката изтече. За това са използвали персонален идентификационен код/ПИК/ или електронен подпис. В 1 149 от случаите и то месец преди края на кампанията, хасковлии са декларирали доходите си именно с ПИК, който им спестява време, тъй като дава възможност данните да се подават по всяко време на денонощието, 7 дни в седмицата, включително от дома. За сравнение, миналата година едва 782 физически лица от региона ползваха ПИК до края на срока за обявяване на личните доходи.

Малко повече от деклараторите по интернет– 3 051 са избрали традиционния начин да подадат декларациите си – на място в офиса на приходната агенция или чрез 19 пощенски станции в област Хасково. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини