От х:

Днес в x:

Самураи и принцеси напълниха нова къщичка за книги в Градската градина

    Деца, облечени като самураи, принцеси, Елзи, ангелчета и други приказни герои напълниха с детска литературата възстановената къщичка за книги, която беше монтирана днес в Градската градина в Хасково. Освен малчуганите от градината по изкуствата, в инициативата на Младежки център се включиха и от Националния алианс за работа с доброволци, които също донесоха детски книжки. Къщичката пък е изработена от ученици от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство.

    Монтирането на нова къщичка в градския парк се наложи, тъй като старата беше открадната, заедно с част от книгите. Останалата част – книги, които са били взети от деца за четене вкъщи и впоследствие направили опит да ги върнат, бяха прибрани от собственичката на близкото кафене Татяна Станилова.

    Денят за монтиране на къщичката е избран във връзка с Международния ден на детската книга – 2 април, който съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, обясни директорът на Младежкия център Жанета Матанова.

    Тя призова ползвателите на уличната библиотека да я ползват по предназначение и изрази увереност, че този път къщичката ще оцелее и няма да стане обект не посегателство. Междувременно доброволците поставиха табела „Къщичката не чупи, вземи и върни, а ако искаш и замени“.

    Първата такава къщичка за книги беше поставена в градинката пред Младежки център, но на няколко пъти беше чупена. Тайнствен благодеятел обаче я възстановява на няколко пъти.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ре
      Реформатор- лаладжия
      5 -8
      17:58, 3 апр 2017
      Абе тая Матанова няма ли нещо по стойностно да измисли За такива ДИВОТИИ ли взема заплата
    • 2
      Гр
      гражданин
      4 -3
      22:54, 3 апр 2017
      Това може, това прави и на това се радва.....Евтиния...
    • 3
      Мо
      МОН
      1 0
      17:09, 5 апр 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Мо
        МОН
        2 0
        17:25, 5 апр 2017
        Хората не желаят Матанова и крайно време е, кмета на Хасково да я освободи от директорският пост.Явно със нея нещата не се получават в Младежкият център .
        Кмете действайте ,сложете можещ и знаещ човек с опит.Стопирайте интригите на Матанова по-най бързият начин.
    Последни новини