От х:

Днес в x:

Денят на детето започна с много игри и забавления за малчуганите в Градската градина

    Днешния празник – Международния ден на детето започна с много игри и забавления в Градската градина. Още от сутринта нетърпеливи деца и родителите им препълниха парка в очакване да се включат в заниманията. Малчуганите имаха възможност да рисуват с флумастери, тебешир, бои, да скачат на въже, дърпане на въже, включиха се в щафетни игри, „човече“, „дама“ и други. Новото тази година е, че за най-малките посетители в Градската градина има пригоден кът с играчки – Бебетека. В заниманията с игрите помагаха и младежи от Национален алианс за работа с доброволци.

    Забавленията, организирани от Младежки център-Хасково със съдействието на спортен клуб „Слънце“, продължиха до обяд. Като на истински празник за участниците имаше осигурени награди и сладоледи от спонсори.

    Междувременно днес стартира и кампания за набиране на средства за закупуване на синтезатор за Янко от Дома за хора със сетивни нарушения. Момчето посещава вече една година Музикалната школа на Младежки център, но няма на какво да се упражнява в дома. За събиране на дарения беше поставена кутия в парка.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини