От х:

Днес в x:

16-годишна е най-младата в света, сменила пола си

Ким Петрас е най-младото транссексуално лице в света, на което беше разрешена операция за смяна на пола - само на 16 години Ким се подложи на такава операция. Днес едва чака да дойде лятото, за да може да облича женските си дрешки и без проблеми да се разхожда по бикини.
Ким е поппевица, така че нейната трансформация не останала незабелязана. Започнала е хормонална терапия още от 12-годишна или всъщност още като 12-годишния Тим Петрас. През ноември е извършена операцията за смяна на пола. Сега Ким споделя чувствата си на своя блог.
"Всичко се промени след операцията. Нямам търпение да си сложа банския костюм и да плувам, както никога през живота си. Трябваше да чакам да навърша 16 години, за да мога легално да си направя операцията. Знам, че заради моето минало хората винаги ще споменават тази тема, не мога да избягам от това. Надявам се обаче, че един ден ще говорят за мен заради нещо друго, например музиката ми", пише Ким.
Макар че в Германия операцията за смяна на пола е разрешена едва при навършване на 18 години, Ким успяла да убеди лекарите, още когато била на 12 години, че й е необходима операция и започнала хормонална терапия.
Тъй като нейното състояние официално е било регистрирано като заболяване, скъпата операция е платена от здравното осигуряване. Цял екип от психиатри и лекари са се грижели за Ким.
Ким казва, че е говорила за себе си като за момиче още, когато е била на 2 години. Майката й я е подкрепяла от самото начало, докато на баща й му е трябвало малко повече време да разбере, че няма син, а дъщеря. "Горд съм от това, което тя постигна, как успя да стигне дотук и как преследва мечтите си, независимо колко болезнено и трудно е това", каза гордият баща на 16-годишната Ким, чиято първа песен Last Forever стана истински хит в Youtube и My space.








Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини