От х:

Днес в x:

Кметът Добри Беливанов подкрепя кампанията на омбудсмана „Великден за всеки“

Кметът на Хасково Добри Беливанов подкрепя кампанията на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки“, съобщиха от общината.

Инициативата е за втора поредна година и набира както средства, така и хранителни продукти, които ще бъдат раздадени от доброволци и социалния патронаж преди Великден на възрастни хора.

Парите ще са дават като ваучери за храна, всеки от тях ще е на стойност 20 лева. С ваучерите ще се пазарува от магазините, които също са се присъединили към кампанията.

Подпомагането е за пенсионерите, чиято пенсия е над минимума от 314 лева, заради което те няма да получат надбавката от 40 лева отпусната, от правителството за празника.

Списъците с имената хората, на които ще бъдат раздадени ваучерите са уточнени с НОИ.

Тази година кампанията „ Великден за всеки“ под мотото „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банковата сметка в УниКредит Булбанк, разкрита за целта на кампанията, титуляр е Българският червен кръст /БЧК/

IBAN –BG53UNCR70001522802795

Банков кодUNCRBGSF

За да отидат средствата на дарителите от Хасково при пенсионерите от общината, важно условие е при попълването на платежното нареждане изрично да се посочи „община Хасково“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дзядо и баба построиха държавата след 1944 г сините лумпени я ограбиха сега грабят пожарникарите и червенотиквеничевчетата а пък на баба и дядо подарък среден пръст Бай Добри и той в акцията --дарява се когато имаш като няма как да дариш Пишете какво е дарил делянчо евгения станислав валентинданеил гаргов величко тенчо лилавия а не само призиви
  • 2
    Ан
    анализ на ланския сняг
    3 -1
    22:21, 31 мар 2017
    Дядо дали ще намаже от кампанията :D
Последни новини