От х:

Днес в x:

8 °C

Иркутският сериен убиец призна за още десетки убийства на жени

Следственият комитет на Русия предяви окончателното обвинение на бившия милиционер от Ангарск Михаил Попков за извършването на още 60 убийства на жени, съобщи Лента.ру в понеделник, 27 март.

За 20 години негови жертви са станали 84 жени на възраст от 16 до 40 години на територията на Иркутска област. Те са били с абсолютно различни социален статус и положение в обществото, установи следствието.

Попков бе осъден на доживотен затвор през януари 2015 год. за убийството на 22 жени в периода от 1994 до 2000 год. Две години по-късно той признава за още убийства и е обвинен за други 25, още преди първата присъда да влезе в сила. Но списъкът на жертвите се увеличава още впоследствие.

По време на разследването и процеса се установило, че маниакът е убивал много по-дълго време - от 1992 до 2010 год. Голите тела на жени със следи от изнасилване и насилствена смърт били откривани в горски масиви в близост до път. Близо до няколко от жервите били открити следи от "Нива", което насочило към заподозрения. За установяване на самоличността му били разпитани над 30 хил. души. 

Попков се уволнил от милицията през 1998 год. Занимавал се с продажба на употребявани коли. Заловен бил във Владивосток през 2012, когато отивал за поредния автомобил.

Следователите открили престъпника благодарение на ДНК експертиза. Бившият милиционер твърди, че е убивал само "развратни жени" и затова нарича себе си Чистильщик.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини