От х:

Днес в x:

Хасковлия: Кучето ми се отрови в центъра на града, пазете децата!

    Кучето ми почина след отравяне в центъра на Хасково, сигнализира Слави Миленов. В събота сутринта домашният му любимец от породата Джак Ръсел териер бил изведен на разходка от жена му, която е бременна в 8-мия месец. Тя била придружена от майка си. Докато се разхождали край градинката до паметника на Капитан Петко войвода четириногото надушило нещо и го сдъвкало. „Веднага след това започна да се гърчи и да му излиза пяна от устата”, разказа стопанинът му. Моментално кучето е било заведено на ветеринар в града, а по-късно и при специалист в Димитровград. В същото време Слави сигнализирал в общината, откъдето изпратили работници да почистят градинката около паметника. Въпреки усилията на доктора обаче домашният любимец починал. Смъртта на четириногото е голяма мъка за стопаните, които го отглеждат от 4 г. и го приемат като член на семейството. Според Слави от около месец някой тенденциозно трови кучетата в града. Той е готов на саморазправа, ако разбере кой стои зад това деяние. „Беше отровено кучето ми, но утре може да е някое дете”, коментира Слави и допълва, че се тревожи за състоянието на бременната си съпругата, която много тежко преживявала смъртта на кучето им. Слави призовава хасковлии да пазят не само домашните си любимци, но и децата.

    Ветеринарният лекар д-р Тошко Христов от Димитровград заяви, че кучето на Слави е починало от отравяне. Той обясни, че причината за смъртта се установява по клинични признаци – обилно слюноотделяне, конвулсии и други. По негови думи отровата е силна и бързодействаща. Специалистът заяви още, че за последните десетина дни е спасил 5-6 отровени кучета от Хасково, като подобни случи имало и в Димитровград. От началото на годината лекувал 10-15 кучета от Бригадирския град, като половината от тях не са оцелели.

    “Това е само при един ветеринар. Разпитах, положението при много други лекари е подобно. Представяте ли се колко кучета са варварски избити напоследък в Хасково”, притеснен е Слави Миленов.

    За отровени кучета наскоро сигнализира и хасковлийка Пепа Бучакова, която изпрати снимки на труповете на 3 кучета. На 25 февруари тя се натъкнала на телата край скейт площадката на „Кенана”. Труповете били в близост до алеята, където се разхождат и деца, както и до заведение. Според нея отровата е била разпръсната в близост до детската  площадка.

    “Мога да разбера хората, които не обичат кучета, но не и такива, които застрашават живота на децата в Хасково”, коментира тя. “Ужасявам се при мисълта, че някое дете може да пипне отровата и да се случи най-лошото. Непрестанно предупреждавам хората да пазят децата и домашните си любимци”, допълва тя.

    Според Слави Миленов отровата, от която е загинало кучето му, е много силна, внос от Турция. Това е препарат за растителна защита, забранен в България. Убива за часове животните, особено по-дребните породи, както и пчелите, а при хората причинява рак.

    Анета Кутелова

    Допълнение. Слави Миленов продължава да събира информация за още отровени кучета в Хасково. По негово настояване публикуваме номера на мобилния му телефон, на който хората с отровени животни могат да се обаждат - 0876 363 006.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (53)

    • 1
      Ст
      странен
      74 -47
      11:45, 27 мар 2017
      Капитан Петко не е алеят за разхождане на домашни любимци, май
      • Ощ
        още по-странен
        36 -54
        12:06, 27 мар 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ст
        странен
        57 -26
        12:32, 27 мар 2017
        Защо да се гръмна, има обособена зона за разходка на домашни любимци, точно защото децата са навсякъде! Затова хората пъскат отрова, защото "домашните любимци" с хуманно отношение са повсеместно!!!
    • 2
      Ni
      niv
      14 -5
      11:59, 27 мар 2017
      но деца, колкото искаш
    • 3
      Ко
      Кой не скача е червен
      28 -33
      12:02, 27 мар 2017
      Бат Слави да се сърди на Гербаджийският кмет дядо... Виж коментара
    • 4
      No
      Nostradamus
      41 -28
      12:33, 27 мар 2017
      Още преди години лекарка от Хасково сигнализира от ефира на Етв за разпръсната отрова и целенасочено избиване на животинки. Тогава пострадаха котките и, а сега кучетата... Има желнати, а попадне ли ми такъв, ще изчезне безследно. Слави, с теб съм!
    • 5
      Ь
      ь
      43 -36
      12:41, 27 мар 2017
      Българина не обича да гледа деца. Но кучета може. Скоро арабите ще го превземат заради този негов будаллък. Ще поучнее кратуната ама късно. Песоглавци колкото щеш.
    • 6
      Ha
      haskovo 1
      53 -3
      12:51, 27 мар 2017
      Много неприятно и жалко за хубавото кученце ,НО..... Отново ще се обърна към община,"екопрогрес" и т.н. Ако най-накрая си свършат работата с бездомните псета ,ама не половинчато и от раз....и то днес,то тогава подозирам че хората които разпръскват отровата няма да има нужда да га правят.Съжалявам за кучето и за всички съвестни стопани които се грижат за любимците си,но разбирам и хората които се чувстват безсилни и отчаяни от борбата с бездомните е често агресивни бездомни.
    • 7
      За
      за куче
      56 -11
      12:56, 27 мар 2017
      Лоша работа. Но там не е място за разходка на домашни любимци. Като си го разхождате по центъра си го дръжте на каишка.
      • За
        За децата
        27 -22
        13:05, 27 мар 2017
        Децата и тях ли на каишка в центъра ...
      • Ja
        Jack Bauer
        26 -11
        13:46, 27 мар 2017
        До "за децата" - ти децата с кучетата ли сравняваш???
      • Яя
        яя
        11 -12
        15:20, 27 мар 2017
        Разбира се че сравнява децата с кучета. Виж му само ник нейма. Филмиран тъпир
    • 8
      Аз
      Аз имам сърце !!!
      17 -7
      13:03, 27 мар 2017
      Мога да разбера хора който не обичат кучета но не и такива който с действията си застрашават живота на децата в Хасково . От февруари месец в града масово се тровят животни .Разпръсква се отрова в близост до детски площадки и паркове .В следствие на това аз лично намерих три трупа на кучета и на една котка . Труповете бяха на площадка за скейтборд , в храстите на 5 метра от алея за разходка на деца и под дърво на 10 метра от заведение . Ужасявам се при мисълта ,че дете може да пипне отровеното животно и да се случи най-лошото ! Непрестанно предупреждавам хората да пазят Децата и домашните си любимци .
    • 9
      Ма
      Майка
      58 -26
      13:07, 27 мар 2017
      Аз много внимавам детето ми къде и с какво играе , адмирации за този , който се е заел с кучетата из града.Съжалявам , че домашното куче е пострадало , но можеше да пострада дете , ухапано от някой помияр.Аз също имам домашно куче , пуснато в голям двор обаче и не се налага да бъде разхождано из града.Разходките му са в почивните дни ИЗВЪН ГРАДА.Не е необходимо съгражданите да траят моят домашен любимец , разхождаш се , плашещ и облекчаващ се на обществени места.
      • Нз
        Нзр
        11 -32
        13:36, 27 мар 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Нз
        Нзр
        22 -15
        13:41, 27 мар 2017
        А гълъбите на площада тези зверове опасни аз мисля и тях да ги изтровим и без това само серат и цапат.
      • Ми
        Мим
        29 -18
        15:34, 27 мар 2017
        Как не ви е срам и що за възпитание имате да адмирирате отравянето било то на бездомните по този жесток начин ? Как може въобще един нормален човек да толерира подобен съдизъм ? И не ми дрънкайте глупости от сорта на "като имаш дете ще видиш какво е", защото нося в себе си едно човече, което живот и здраве ще види бял свят скоро и повярвайте ми и тогава няма да "адмирирам" убиването на живи същества по този начин !!
      • Со
        Собственик на куче
        15 -11
        15:41, 27 мар 2017
        А сега пак може да пострада вашето дете от отровата, която са разпръснали из града, за какво адмирирате този човек? Как може да разсъждавате по този начин? И най- вероятно вашето куче е вързано в някой двор, за това не се налага да бъде разхождано!
      • Ан
        анти
        7 -3
        21:16, 27 мар 2017
        "адмираций" за простата майка!!!
    • 10
      Зо
      Зоодоброволец
      27 -13
      13:10, 27 мар 2017
      Мисли бе тъп Хасковлия.След като разпръскват отрова на места не предназначени за кучета,кой ще пострада бе?Децата ви.Вие.
      • Ja
        Jack Bauer
        36 -10
        13:57, 27 мар 2017
        Странно, защо тогава кучетата се тровят все на места, които не са предназначени за тях?
    • 11
      Ко
      Котетарник
      34 -17
      13:19, 27 мар 2017
      Не съм фен на кучетата обаче отравянето им е престъпление, все някой е видял или знае отровителя, да иде и да съобщи в полицията иначе ще има и още жертви, не изключвам и хора, деца-спрете с тая отрова, вие хора ли сте или демони?
    • 12
      Ви
      вип
      17 -2
      13:27, 27 мар 2017
      Това е много дълга тема и няма да спре до тук и ще продължи докато ги има бездомните кучета и общината не направи приют.
    • 13
      Ми
      Мим
      46 -13
      13:47, 27 мар 2017
      Нека уточня, че кучето беше на повод и като всяко любопитно животинче се качи се просто да подуши... Моля ви не бъдете толкова коравосърдечни и бездушни! Мъката ни е голяма, загубихме член от семейството и не пожелавам на никого да гледа как любимецът му умира в ръцете му! Целта ни е да спрем тази изродщина, защото сега са нашите любимци, а недай Боже утре да е някое дете..
      Защото няколко часа след като беше отровено нашето куче на същото място играеха деца.
      • Ст
        странен
        20 -22
        15:29, 27 мар 2017
        Може би, ако освен повод, беше и с наморник и не на паметника в центъра, а на зооалеята, щеше да е живо....
    • 14
      За
      запознат
      11 -6
      14:57, 27 мар 2017
      Това е работа на общината, защото са безсилни към безпризорните кучета и слагат отрова нявсякъде.дано повече няма жертви.
    • 15
      Бо
      Боян
      20 -11
      15:30, 27 мар 2017
      Ако имаше наморник ( както трябва да бъде ) нямаше да се случи това
      • Xm
        xm
        6 -2
        08:41, 28 мар 2017
        Къв намордник бе, кви 5 лева? Ти наредбата за домашните кучета чел ли си? Тва да не е питбул та да е с намордник? И на повод кучето може да се придвижва със стопанина си навсякъде. Обособените алеи за кучета са за свободно пускане на кучетата без повод. Ама нали е важно да се изкажеш без дори да знаеш как стоят нещата по закон. Ами четете ги тия наредби и закони бе, пък тогава приказвайте !!!!
    • 16
      12
      123
      20 -8
      16:13, 27 мар 2017
      Всичко прекалено е вредно! Престанете вече, кажете истината и до тук! Проблема с неконтролираната популация са домашните кучета, но не тези които галим, глезим и разхождаме, а нещастите животинки вързани в дворовете! Вързана женска - изхвърлени мелезчета в храстите! Разхождам си кучето по правилата - на каишка, без намордник (не попада в изизскванията на Наредбата) и чинно му събирам производството в найлонова торбичка! Да кучетата не харесват определен тип хора, например пияните, но за Бога и при хората е така - не всеки харесва всеки, разликата е че не ги лаем, а гледаме да ги подминем. Отровете ме, защото съм неудебен за някои!
    • 17
      Ан
      Антон
      12 -8
      16:24, 27 мар 2017
      Ужас, хора! Как така има отрова, пръскат тревата ли? Или слагат нещо в храна, която хвърлят! Така не може да се практикува, особено в централната частна града, където има хора!
    • 18
      За всички, които ги мързи да четат - според наредбата на общината само определени породи трябва да бъдат разхождани с намордник (както правилно се изписва думата на български):

      чл.10, т. 8 - Да разхожда кучето си на публични места с нашийник и повод, а кучета от породите: кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанско куче), германски дог, немско овчарско куче, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул и стафорширски териер, мастиф, аржентински дог, ирландски вълкодав - и с намордник.

      Така че без тъпи философствания какво трябва да бъде и какво не. Освен това, същата тази наредба в член 12, т. 8 забранява ловенето и избиването на кучета, както и измъчването им по какъвто и да е начин, без да прави разлика между домашни и бездомни.

      "За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните"
      Махатма Ганди

      По тази скала ние сме някъде на 2 метра под дъното.
      • Не
        Незапознат
        4 -10
        20:55, 27 мар 2017
        Не ми цитирайте който и да е Ганди.Там ако кравата... Виж коментара
    • 19
      Ос
      остър
      8 -4
      17:29, 27 мар 2017
      Можем да философстваме както си искаме.
      Добре е освен наредбите, да четете и Конституцията и фиксираните в нея права на гражданите.
      Приятно четене / с разбиране/!
    • 20
      Пр
      Природозащитник
      11 -6
      17:39, 27 мар 2017
      А знаете ли че общината залавя бездомните кучета,и тъй като няма приют ги транспортира с микробус до околни села където ги освобождават в гората. Същевременно кучетата образуват глутници и нападат малки животни като сърнета,зайчета,яребици,фазани и др. и така нарушават цялата екосистема. Така ли трябва да работи общината.
    • 21
      Ив
      иван
      23 -5
      17:47, 27 мар 2017
      ако някога видиш ужаса в очите на нападнато дете от кучета .... ако детето е твоето ?! Скоро аз и още няколко човека отървахме едно съседско дете - немежеше да говори, да диша, да мърда - беше на 8-9 годишно и ще му остане за цял живот, ходи успокоявай майка му и баща му дето ще има да обикалят по доктори и психолози .... познавам няколко човека със сериозни говорни дефекти след подобна случка в детството.
      В моето семейство също имаме куче, което гледаме по всички правила, но 99 % от стопаните на кучета не го правят и дори през ум не им минава, че не се прави така .... и резултата е на лице. "Стопани" на кучета (не случайно са в кавички), бездомни кучета (дори на глутници) и хора които вече не издържат децата им, близките им да бъдат в непрестанен риск и всичкото това избива във война който дава и невинни жертви.
      Всичко започва с възпитанието и спазването на правилата от всички , помислете колко често именно деца замерват с камъни, пиратки, снежни топки бездомни кучета ... аз съм го виждал много пъти (но немога да им се скарам или дори направя забележка, за да не ме осъдят родителите му за нанесената емоционална травма) и след това тези кучета стават агресивни именно към деца. Много хора вземат куче, защото е модерно и затварят бултирер, доберман или някоя друга едра порода в една стая или кридора на панелката и не му усигуряват необходимите разходки и условия и след това кучето е изнервено и озлобено ... кога за последно видяхте някой да чисти след кучето си (в Хасково само два пъти съм виждал това чудо за последните 10-тина години).
    • 22
      По
      Попов
      14 -5
      17:56, 27 мар 2017
      Ако някога видиш човек ударен от ток или ухапан от змия или подхлъзнал се в банята и нанизал се на четката.........В нормалните държави има органи който се грижат да защитатват хората, плащаме данъци за да няма бездомни кучета и нахапани по тъмните улици хора от тях .Проблема не е в кучетата а в тези който нищо не првят и стоят в обшината. Как е възможно някой да вземе решение да ръси отрова и това да бъде нормално ,че тази отрова оставена на улицата може да порази всеки и всичко.Клошар навел се за къшей хляб, дете ,чистачка, куче котка,птица мишка която да умре и разнесе отровата кой знае къде.
      ВИЕ СЕ дърлите помежду си и срещу кучетата а всъшност виновниците си я карат така от години без да им пука
      • Ив
        Иван
        6 -1
        23:24, 27 мар 2017
        В нормалните страни живеят нормални хора които спазват правилата... тук никой неиска да спазва правила, а иска да има права без задължения. Разбира се не е нормално и законно да ръсиш отрова където ти падне и не защитавам и не оправдавам този който го е направил. Проблема с кучетата идва от хората, т.е. без да превъзпиташ и наложиш ефективни правила няма как да стане... ще има бездомни кучета, ще има безотговорни "стопани", ще има разни герои които вземат нещата в свои ръце, а дори не си правят сметката какво могат да причинят..
    • 23
      До
      Доктора
      13 -8
      19:20, 27 мар 2017
      Човеци ...Тук не става въпрос само за смъртта на домашния любимец. Тук вече има риск за плода който носи бремената в 8 месец жена която е разхождала и пипала отровеното си животинче . Отровата Линдан причинява рак при хората ! Някой от вас представя ли си ужаса който ще преживее тя тези два месеца докато роди ? Това може да е вашата съпруга или дъшеря . Човеци - покажете малко разум и състрадание и спрете с злобата .
      • Ww
        ww
        19 -15
        20:01, 27 мар 2017
        То ако беше загрижена за живота на бебето нямаше да живее с пес. Пак лицемерие
      • Ба
        Бай Миньон
        1 -1
        21:48, 30 мар 2017
        ""то ако беше загрижена за живота на бебето нямаше да живее с пес. Пак лицемерие "" - е, такава тъпотия не бях чувал :)))))
    • 24
      Сл
      Сланинко
      7 -7
      20:08, 27 мар 2017
      Докторехлорорганичните препарати какъвто е линдана са забранени отдавна -отдавна и нито се произвеждат нито намират Сега има къде -къде по по ефикасни с които могат да се пратят в РАЯ четериногите
    • 25
      Д-
      Д-р Андреева
      16 -9
      20:23, 27 мар 2017
      Винаги е противопоказно за малкои деца домашните любимци, независимо колко са обезпаризитени!
      Проблема е че, в повечето случаи собствениците на кучета нямат нужната култура. До сега не съм видяла водач или собственик да събира изпражненията от улицата или тротоара при разходката на домашното си куче! Освен това, недай си боже някой да бъде ухапан и заразен от бяс, няма ваксина по здравните заведения!!!
      • Xm
        xm
        8 -4
        08:52, 28 мар 2017
        Докторке, ти май нещо грешни книги си чела. То е противопоказно за малките деца< че и за възрастните да контактуват с такива "доктори", като теб. Проблема е, че цялото общество няма нужната култура. И да събирам си винаги( вече 9 години) изпражненията на кучето. А за ваксините е ваша работа да ги има по здравните заведения, не на собствениците на кучета, така, че по-добре не говори глупости.
      • 54
        54
        6 -2
        15:28, 28 мар 2017
        д-р Андреева, моля да обясните защо е противопоказно да съжителстват деца и кучета, но дайте поне един научен факт.Не мога да повярвам , че доктор в двадесет и първи век ще говори подобни глупости.
    • 26
      Къ
      Към сланинко
      4 -1
      22:20, 27 мар 2017
      Я кажи и на нас какво може да си вземем ?
    • 27
      Та
      тара
      7 -8
      22:38, 27 мар 2017
      Какво човешко има в това да отнемеш живот,пък бил той и на животно . Затова мразя хората. Толкова зли същества. Освен себе си, другиго не обичат. Човешкото отдавна липсва.Най-лоши сме ние човеците,даже по-добре да ни няма, алчни чревоугодни убийци.Защо всеки не погледне към себе си, дали е безгрешен, дали заслужава да бъде на тая земя? Има ЕДИН ,който всичко вижда,.
      • Да
        Да
        6 -5
        05:34, 28 мар 2017
        Щом е по добре да ни няма ,защо не вземеш мерки и не се САМОобесиш или ако не ти стиска поне се излекувай
    • 28
      Д-
      Д-р Андреева
      6 -3
      23:22, 27 мар 2017
      тара да сте прочели в словото божие - "агнец божи"?
      Би ли обяснила каква е трактовката в библията на този синоним? И обесни като се колят по празници и въобще четириноги било за курбан, било за чеверме дали някой се оплаква и вайка по форумите, изключвам вегетерианците. И въобще във всички религи трактовката е една и съща и крайния резултат също. А известно ли ви е тара че в индокитай кучетата са деликатес и за тях са това което за нас е младото пекано агънце на чеверме? Виетнамци у нас почти няма!
      Всичко е въпрос на гледна точка! Стой си гладна при предстоящите пролетни празници!
    • 29
      Ел
      Ела
      9 -9
      23:49, 27 мар 2017
      Преди три дни мъж на около 40 хвърляше меса в парка.. попитах го какво е , а той с усмивка ми каза че е натровено месо и кокали... последвалият юмрук от моя страна му нанесе значителни щети.. скулата му стана като рог и се сля с носа 10 мин не можеше да стане и с плач ми обясни че няма да се повтаря това.. заявявам ,че обикалям навсякаде и ако видя пак подобно нещо.. последвалите действия ще са същите.. не ме интересува кой е и дали познава шефа на рпу или митьо очите. А ако някое куче ме нападне , мен или мои близки хора ще го смеля и него!
      • Да
        Да
        6 -1
        05:42, 28 мар 2017
        Май прекаляваш с филмите.... Иначе си забавен.
      • Иц
        Ицо
        1 0
        10:23, 29 мар 2017
        бре,бре
    • 30
      Ко
      Когато няма ред
      5 -4
      12:08, 28 мар 2017
      Не се крийте зад децата кучкари! Сбъркана ви е любовта. Кучето е приятел на човека, но си остава куче, дори да живее 15 години с вас. Гледайте си кучетата, като кучета и не навлизайте в детските зони. Щом са умрели до детска площадка, значи са били около нея. Как да играят спокойно децата, като около тях се навъртат бивши "любимци"? Дори питомните такива разнасят купища паразити и споделянето с тях си е ваше кучкарско право, но не ги ръсете по детските площадки, защото градът е ЧОВЕШКИ, а не кучешки!
      • Ба
        Бай Миньон
        0 -1
        21:55, 30 мар 2017
        Да, градът е човешки, ала субектите, които разсъждават като теб и като много от по-горе коментиращите не са хора. Излиза, че ""кучкарите"" май са ЧОВЕЦИТЕ в случая.
    Последни новини