От х:

Днес в x:

450 полицаи пазят вота, ЦИК обучава РИК онлайн

    450 служители на реда ще пазят секционните избирателни комисии в Хасковска област. Освен това са предвидени и допълнителни групи за реагиране на сигнали за нарушения по време на предстоящите парламентарни избори. Това заяви началникът на отдел Охранителна полиция в Хасково комисар Атанас Ненков, който дойде за обучение на членове на Районната избирателна комисия от представители на ЦИК. Още в началото на срещата в зала „Марица“ Ненков призова представителите на РИК в най-кратко време да инициират повторна проверка по секциите за установяване на нередности, например счупени прозорци и други, и ако има такива, да се отстранят навреме.

    Обучението в областна администрация се провежда онлайн чрез видео връзка и в него участваха общо 7 РИК – Хасково, Разград, Стара Загора, Кърджали, Търговище, Шумен и Перник. В него се включиха още пожарникари и представители на общинската администрация. По време на срещата бяха разяснени новостите и промените в Изборния кодекс и присъстващите имаха възможност да задават въпроси.

    Такова обучение чрез видео връзка се осъществява за втори път, докато предишни години представителите на ЦИК идваха на място, обясни председателят на РИК-Хасково Георги Димитров. След обучението на представителите на РИК, те ще имат възможност да дадат наставления и насоки на членовете на секционните комисии.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ди
      димитър-698
      22 -5
      13:24, 14 мар 2017
      А бе Ненков какъв вот ще пазите, не виждаш ли , че в РИК-Хасково е най големия конфликт на интереси. ГЕОРГИ ДИМИТРОВ шефа на РИК и Биляна Димитрова , която е секретар на Община Хасково са семейство и КУМОВЕ НА ДИЛЯН ДОБРЕВ .Тях трябва да пазите , пак ще се подменят протоколи.
    • 2
      Па
      Павлов
      9 -4
      14:55, 14 мар 2017
      Ненков,Ненков теб кой ще опази?Унищожихте полицията начело с твоя учител Иван Петров и съучениците ти П.Петров и Цанков.Научихте от него разделяй ,владей и лапай.Това сте вие нещастници и некадърници.Редовият състав кой го е...ва.За жалост нямате и достойнство.

    Още новини

    Последни новини