От х:

Днес в x:

Баба Марта донесе мартенички на бежанците в Харманли, върза и на холандския посланик

Изображение 1 от 3

    Баба Марта зарадва децата и възрастните, настанени в Регистрационния-приемателен център в Харманли. По инициатива на Държавната агенция за бежанците всички там получиха мартенички. Празникът беше организиран заедно с представители на БЧК и неправителствени организации.

    На бежанците беше представена уникалната българска традиция, свързана с първи март и легендата за мартеницата. В лагера свидетел на многото първомартенски усмивки стана и холандският посланик в България Том ван Оорсхот, който остана много впечатлен от взаимодействието на организациите. Мартенския символ за здраве получи на ръката си и той.

    Децата от лагера отвърнаха за подаръците с най-хубавите български песни за пролетта и танци от различни наши фолклорни области.

    Инициативата по раздаването на мартенички ДАБ организира във всички свои бежански центрове днес. През месеца най-вече децата от лагерите са се научили и да усукват бяло-червените конци в работилничките, посветени на първи март. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Га
      гарбич
      4 -1
      20:43, 1 мар 2017
      Какви мартеници бе трябвало е да им дадъ свинска пържола
    • 2
      Не
      Незапознат
      6 -1
      21:48, 1 мар 2017
      Не ДАБ а ДАП рябва да се казва.Държавна Агенция по Продажничество.След като точно в
      Харманли трошиха,чупиха и палеха българското знаме.Имаше пострадали от органите на реда а населението постоянно е в протести.И не само там.Навсякъде където са мястото става клозет.Западна Европа я превърнаха в клоаката на планетата.А нашите долни продажни псета тези унищожители ги закичват със символа за здраве и плодородие през новият цикъл на природата.Превърнаха ни в шматки и пумияри само за да се покажат пред света такива каквито не са.
    • 3
      Ne
      Nemesis
      1 -1
      10:23, 2 мар 2017
      Подаръци за нашите разрушители? "Германският болестта" в Харманли? Без думи...
    Последни новини