От х:

Днес в x:

Натиснали Божинов да напусне листата на Нова република заради Крим

„Разочарованието, което аз изпитах от политическите игри в Нова република, съвсем скоро ще се върне към бумеранг към лидерите им. До месец сме готови да обявим нова дясна политическа формация. Спортисти, интелектуалци, писатели, художници ще влязат в нея.“ Това обяви напусналият вчера листата на Нова република като кандидат за дeпутат от Бургас кмет на Тополовград Божин Божинов. В тази листа той беше на трето място. Божинов беше регистриран и в списъка с кандидати на НР и от Хасково, на второ място. Днес той е подал и в РИК-Хасково заявление за оттеглянето си.

Повод за това станаха заминаването му за Крим преди 3 години като част от доброволческата организация "Православна зора" с лидер бившият депутат от "Атака" Павел Чернев. Тогава Божинов зае страната на Русия и обяви, че всъщност Владимир Путин защитавал интересите на руснаците по света.

Въпреки че вчера Божинов обясни в медиите, че решението за оттеглянето му било опасението, че позицията му за Крим ще навреди на партийната битка, днес се оказа, че вероятно е имало натиск върху Божинов за оттеглянето му.

„Реших да се оттегля след изявление на Трайчо Трайков в София по мой адрес и във връзка с ходенето ми в Крим. За разлика от него обаче, аз се чувствам горд българин, защото ходих до Крим, за да защитя правата на българите там. Аз не му се сърдя, че е членувал в комсомолската организацията, че е ходил до Русия многократно, но не постъпи правилно с мен и избирателите, които стояха зад мен.

Божинов посочи, че още при включването му в листите в Хасково и Бургас всички са знаели за ходенето му в Крим и никой не е правил коментар по въпроса. Според Божинов това е за сметка на НР, защото отливът им от Хасково ще е голям покрай създалата се ситуация.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Го
    гого
    18 -4
    14:11, 2 мар 2017
    Боже господи,четете ли внимателно,този селски първенец,пехливанин ще създава нова дясна формация. Явно вече сме ударили дъното!!!
    • 🇧🇬
      🇧🇬
      4 -1
      19:46, 2 мар 2017
      Егати какаванина........пълен с идеи като магаре с ******...!!!!!!!!!
  • 2
    Jo
    John
    1 -1
    17:20, 2 мар 2017
    ще сипеш на марешки, не се прай на луд!
Последни новини