От х:

Днес в x:

НАП отново работи с клиенти

Офисът на НАП в Хасково възстанови нормалното обслужване на клиенти, след като бе осигурено резервно електрозахранване на сградата. За днес от 8:30 до 17 часа беше предвидена профилактика на трафопостовете в района от страна на електрозахранващото дружество, което тази сутрин спря тока в част от центъра, включително на пл. „Свобода“ 2, където се намира сградата на Агенцията.

Вече работата с граждани и фирми е възобновена, увериха от НАП.

Офисът в Хасково очаква още 9 000 годишни данъчни декларации за доходи до 2 май. Тогава приключва кампанията за деклариране на доходите, получени от физическите лица през миналата година, както и за внасяне на дължимите данъци. Крайният срок тази година по изключение е 2 май, тъй като законовият – 30 април е в събота, а 1 май е неработен ден, уточниха от Агенцията.

В средата на кампанията в НАП в Хасково са приети 2400 декларации за доходи. Всяка втора е подадена по интернет – с електронен подпис или с персонален идентификационен код. Освен онлайн, формуляри се приемат на гише 19 в пощенски станции в областта, по пощата като писмо с обратна разписка, адресирано до п.к. 6300, Хасково, пл. „Свобода“ №2 и на място в салона за клиенти.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че и тази година задължително се декларират заемите между физически лица на стойност над 10 000 лева, ако в края на 2016 г. част от тях са останали непогасени. На обявяване подлежат и невърнатите остатъци от заеми, взети в периода 2012–2016 година, ако общият непогасен размер към 31 декември 2016-та е повече от 40 000 лева. Изискването не се отнася за банковите кредити на гражданите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини