От х:

Днес в x:

НАП възстанови 30 000 лева надвнесени данъци за месец

30 000 лева надвнесени данъци възстанови за по-малко от месец офисът на НАП в Хасково. Възстановяването на средствата е по повод различни данъчни облекчения, които са заявени пред Агенцията с подаване на годишна данъчна декларация в рамките на тазгодишната кампания по деклариране на доходите.

Най-честото основание за възстановяване на платени данъци е облекчението за деца, уточниха от офиса в Хасково. Намаляване на дължимия данък върху доходите се полага и при намалена работоспособност, гарантирана с удостоверение от ТЕЛК, сключена застраховка „Живот“, както и теглен ипотечен кредит за закупуване на жилище от млади семейства.

От Агенцията обрърнаха внимание, че при ползване на което и да е данъчно облекчение, с годишната данъчна декларация следва да се представят и необходимите документи, доказващи правото на намаляване на дължимия данък. Данъчните облекчения могат да се ползват при условие, че не са налице подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към датата на подаване на годишната данъчна декларация.

1360 лица от област Хасково вече декларираха доходите си от предходната година. Над половината от тях - 707 души, са го направили по електронен път – с електронен подпис или с персонален идентификационен код (ПИК).

Освен удобство и спестяване на време, подаването на годишна данъчна декларация по електронен път дава възможност на физическите лица и да намалят дължимия данък за довнасяне с 5%, но не повече от 1000 лв. Изискване за ползване на отстъпката е лицата да нямат неплатени в срок публични задължения към момента на подаване на декларацията и да платят данъка не по-късно от 2 май 2017 г.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини